Eng

Es

It

Sp

Нова водоводна мрежа за Сврачковце и Мајдан

Нова водоводна мрежа за Сврачковце и Мајдан

На радном састанку који је данас Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац одржао са директором фирме “Водоинжењеринг” Београд и председником МЗ Сврачковци, представљено је идејно решење нове водоводне мреже која ће омогућити квалитетније снабдевање пијаћом водом свих 120 домаћинстава Сврачковаца.

-На данашњем радном састанку прошли смо кроз цело идејно решење секундарне мреже за становнике места Сврачковци, с обзиром да смо регионалним рзавским водоводом прошли ово место и дошли до краја Мајдана, тако да су се створили услови да већ можемо парцијално да пустамо одређене делове у функцију –рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

– Ово идејно решење значи да ћемо најкасније до краја јуна добити и пројекат и грађевинску дозволу тако да можемо аплицирати код Канцеларије за јавна улагања за додатна средства за водоснабдевање Сврачковаца. Ту имамо око 120 домаћинстава која могу да се снабдевају са рзавског водовода. У сарадњи са пројектантом одмах по завршетку овог пројекта кренућемо у израду документације за водснабдевање Мајдана, да би на овом делу могли да пустимо воду становништву на употребу.Вредност инвестиције изградње водоводног система је око 50 милиона динара а биће урађено 5 километара нове мреже.

Ово је једна од најзначајнијих инвестиција коју ће бити започета од септембра а рок за завршетак радова планиран је кроз две календарске године.

-Овај водосистем се уклапа у Програм улагања у комуналне инфраструктурне делатности “2020-2025” који је представио председник Србије Александра Вучић –рекао је Ковачевић и додао – трудићемо се да кроз пројекат водоснабдевања “Рудник” пустимо воду свим корисницима на целој траси а очекујемо да ће Влада Републике Србије кроз Канцеларију за јавна улагања подржати пројекте у Сврачковцима и у Мајдану.

Животије Миловановић, директор предузећа “Водинжењеринг“ Београд каже да је воднабдевање Сврачковаца предвиђено са рзавског система. Сада су створени услови да одраде секундарне мреже дуж новог постављеног цевовода.

–У постојећем резервоару постоји црпна станица да може да се прикључи 440 корисника односно око 120 домаћинстава, то је два – три литра воде у секунди. Систем се састоји из две висинске зоне, где постоји дупли цевовод са омањивачем притиска који ће спречити ново препумпавање. Постоји И резервоарски простор од 100 м3, за потребе часовног изравњања И за потребе противпожарне заштите – закључио је Миловановић.

-Ми већ дужи низ година чекамо овај водовод јер бројни мештани немају воду ни у летњем ни у зимском период а на овај начин добићемо непрекидно снабдевање корисника квалиетном пијаћом водом – нагласио је Милан Ђорђевић, председник МЗ Сврачковци.

Previous Горњи Милановац посетила делегација Спортског савеза Србије

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I