Eng

Es

It

Sp

Нове машине за оснаживање младих пољопривредника

Нове машине за оснаживање младих пољопривредника

Стефан Калиманчевић из Бољковаца, Стефан Козодеровић из Теочина и Владе Крњић из Дружетића добили су данас прикључне механизације ,односно дупликатор за млеко, кроз пројекат „Оснаживање младих пољопривредника“, Фондације „Ана и Владе Дивац“.

Пројекат партнерски реализују Фондација „Ана и Владе Дивац“, пољопривредне школе у Пожаревцу, Прокупљу и Пожеги, градови Пожаревац и Прокупље, као и општине Пожега, Горњи Милановац, Жагубица и Ариље.

Економски саветник Фондације „Ана и Владе Дивац“ Урош Делић истакао је да је фондација до сада помогла 701 пољопривредно газдинство, са донацијама у вредности од преко 110 милиона динара.

„Боравећи на селима широм земље видели смо да је потребно обратити посебну пажњу на младе на селу и подржати их да се определе за то да наставе да раде на породичном газдинству. У сарадњи са пољопривредним школама, ученике завршне године едукујемо како да напишу индивидуални бизнис план, размишљају тржишно, да буду спремни да се пријаве на различите конкурсе и мере подршке које постоје од локалног до националног нивоа, али и оне најбоље волимо да наградимо донацијама“, рекао је Делић.

Шеф Канцеларије за пољопривреду Милка Недељковић истакла је да је општина Горњи Милановац из буџета за пољопривреду определила средства којима ће помоћи младим пољопривредницима, који имају идеје и бизнис планове које желе да преточе у добру и организовану пољопривредну производњу.

„Од прошле године, на позив Фондације „Ана и Владе Дивац“ општина Горњи Милановац је препознала потребу укључивања у један пројекат који се односи на оснаживање младих пољопривредника. У буџету су и три пољопривредна газдинства, односно троје деце са подручја општине Горњи Милановац, која уче пољопривредну школу у Пожеги. Подржаваћемо и у наредном периоду децу која уче пољопривредне школе и надам се да ћемо и у наредном периоду имати добрих идеја које ћемо подржати“, рекла је Милка Недељковић.

Укупан фонд за донације “Фондације Ана и Владе Дивац” у 2019. години износи 4.710.000 динара и са њим су подржана 33 млада пољопривредника.

Previous Рудник добија визиторски центар

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I