Eng

Es

It

Sp

Рудник добија визиторски центар

Рудник добија визиторски центар

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић данас је потписао уговор са министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем, за доделу средстава за пројекат „Визиторски центар Рудник- центар развоја туризма рудничког краја“. Министарство трговине, турзима и телекомуникација определило је средства у износу од 10 милиона динара за планирану изградњу визиторског центра. Ове године, финансира се прва фаза изградње Центра.

Визиторски центар Рудник замишљен је као вишенаменски – информативни, угоститељски, трговинско-пословни објекат. Био би средиште окупљања и повезивања појединачних иницијатива и организације и продаје тура и пакета различитих активности (шетње, планинарење, бициклизам, најам или куповина опреме за активности). Такође, унапредила би се инфраструктура подручја и добили би се смештајни капацитети који одговарају и захтевнијим туристима.

Поред смештајних капацитета, визиторски центар на ће располагању имати и мултифункционалну салу која се може издавати у закуп за различите врсте догађаја (конгресни туризам, организација семинара, обука, конференција…). Такође, у склопу објекта планира се сувенирница, где ће бити излагани и продавани аутентични производи рудничког краја, као и пословно-угоститељски објекат (подрум пића или ресторан).

Визиторски центар Рудник на више начина допринео би развоју не само туризма у рудничком крају, већ целокупном развоју локалног подручја, повезујући различите делатности и потенцијале овог краја.

Previous ДАНИ МУЗИКЕ, ЕКОЛОГИЈЕ И СПОРТА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I