Eng

Es

It

Sp

Нових 300 производних радних места у Горњем Милановцу

Нових 300 производних радних места у Горњем Милановцу

Предузеће „TRENDTEX“ ДОО покренуће за десет до петнаест дана производњу радне одеће намењене извозу и запослити око три стотине производних радника у Горњем Милановцу.

Овим поводом данас је у Кабинету Председника Општине Горњи Милановац организован састанак са представницима ове фирме.

Власник „TRENDTEX“–а, господин Шућко Хаџијакуповић истакао је чврсте намере да у Горњем Милановцу започне озбиљну текстилну производњу која ће дугорочно трајати и развијати се, што је и главни пословни мотив за њихову инвестицију у Горњи Милановац као место са текстилном традицијом, расположивим производним капацитетима и стручном радном снагом. Визија овог предузећа је, према његовим речима, да створи атмосферу поверења радника тако да рад у „TRENDTEX“-у схвате као улагање у заједничку будућност.

Према речима извршног директора групе „TRENDTEX“ Денијала Козличића, успешно пословање ове фирме чини је водећим извозником у пословима конфекционирања радне одеће, са значајним производним капацитетима који могу да одговоре захтевима европског тржишта. „Наравно, таква позиционираност на иностраном тржишту намеће обавезу сталног подизања ефикасности постојеће производње као и ширење производних капацитета. То су захтеви који пред менаџмент фирме „TRENDTEX“ намећу купци из иностранства нудећи још обимније и дугорочније пословне уговоре. Ми пратећи те захтеве, желимо да у Горњем Милановцу у оквиру конфекције „РУДНИК“ већ за десет до петнаест дана, покренемо производњу радне одеће намењене извозу и запослимо око три стотине производних радника“, истакао је Козличић.

Како је изјавио Председник Општине Милисав Мирковић, коначна одлука ове фирме је и те како значајна за Горњи Милановац посебно имајући у виду недавни престанак рада модне конфекције „Рудник“ што је за последицу имало останак без посла неколико стотина горњомилановчана. „У данашње време када је свако радно место драгоцено, покретање производње и радно ангажовање три стотине незапослених од огромног је значаја за Горњи Милановац који је надалеко био, али и остао, познат по квалитетној текстилној индустрији чему су несумњив допринос дали изузетно квалитетни радници у овој грани индустрије. Посебно је значајно што инвеститор поред ангажовања стручне радне снаге текстилне струке планира да ангажује и што већи број младих без таквог искуства у циљу њихове стручне обуке. Општина Горњи Милановац пружа и пружаће сву подршку и помоћ у реализацији ове инвестиције, а уколико за то буде потребе извршићемо и одређена прилагођавања образовних профила у средњем образовању“, изјавио је Председник Општине.

Састанку су присуствовали и директор НСЗ Србије Зоран Мартиновић и директор Филијале НСЗ Чачак Саша Обрадовић, који су истакли значај заједничке сарадње локалне самоуправе, Националне службе за запошљавање и инвеститора на овом пројекту како би се постојећа стручна радна снага оптимално упослила.

Након одржаног састанка, представници инвеститора, Општине Горњи Милановац и Националне службе за запошљавање обишли су просторије Модне конфекције „Рудник“ где је и одржан састанак са свим заинтересованим незапосленим лицима текстилне струке чије је присуство обезбедила Национална служба за запошљавање на основу евиденција којима располаже.

У наредним данима очекује се позитиван одговор Одбора поверилаца Конфекције «РУДНИК» Горњи Милановац у стечају на захтев „TRENDTEX“-а за закуп дела пословних просторија, чиме би ово предузеће и званично почело да послује у нашем граду.

Предузеће „TRENDTEX“ д.о.о. из Пријепоља основано је 2002. године са 100% страним капиталом. Основна делатност је производња радне одеће, а целокупан производни програма извози се на Европско тржиште (Немачка, Шведска, Данска, Француска и Пољска), што ову фирму и њену матичну фирму „HMT GmbH“ из Немачке чини водећим извозником у пословима конфекционирања радне одеће, са значајним производним капацитетима који могу да одговоре захтевима европског тржишта. Укупне инвестиције планиране за куповину и реновирање постојећег објекта МК „Рудник“ и енергетских постројења, куповину нове опреме и резервних делова, обуку нових радника износе од 1.000.000,00 до 1.200.000,00 ЕУР-а.

      

Previous Одржано предавање о електронском потпису у издавању грађевинских дозвола

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I