Eng

Es

It

Sp

Ново лице једног дела Нушићеве улице

Ново лице једног дела Нушићеве улице

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац обишао је данас радове на краку Нушићеве улице, захваљујући којима мештани овог дела града после скоро три деценије добијају функционалну улицу и прилаз својим домаћинствима.

У току су радови на деоници дужине 150 метара, за које је опредељено миллион и седамстотина динара а обухваћено је прокопавање и насипање, док ће за асфалтирање већ следеће године бити урађена пројектна документација.

-Приоритет над приоритетима за општину Горњи Милановац је изградња инфраструктуре и за ову годину предвидели смо један амбициозан план, чија је реализација при крају – рекао је данас Ковачевић. – Поред наставка Нушићеве где су људи тридесет година чекали да се нови крак улице изгради, успели смо да у овој години завршимо изградњу дела улице. Одрађено је прокопавање, насипање и комплетно уређење, како би се створила добра веза са улицом Наталије Царевић. До сада су мештани били принуђени да доста обилазе да би стигли до својих кућа. На овај начин биће олакшан и прилаз екипама Јавног комуналног предузећа када је у питању одношење смећа, јер су до сада житељи овог дела града канте морали да односе у суседну улицу. Веома сам задовољан јер су радови брзо завршени а решили смо и имовинско-правне односе – изјавио је председник општине.

Ковачевић је овом приликом најавио да је расписана јавна набавка за наставак улице Драгише Николића, очекује да ће за наредних петнаест дана бити познат извођач а да радови буду завршени до Нове године што ће бити последња деоница која ће бити завршена у 2020.

-Вредност ових радова је више од 30 милиона динара, а тим радовима решићемо вишедеценијски проблем када је у питању део града познатији као “Стара пруга”, где је изграђено велико насеље и неопходна је потпуно нова инфраструктура. Изградњи улице предходиће израда кишне и фекалне канализације за цео тај крај а већ сада знамо да ћемо и у наредној години имати доста посла када је у питању инфраструктура – закључио је Ковачевић.

Previous „Бели лабуд“ стигао у најлепша дворишта

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I