Eng

Es

It

Sp

– O nama pišu („RTS“ 14.jun 2014) – Gimnazija u Gornjem Milanovcu za primer

– O nama pišu („RTS“ 14.jun 2014) – Gimnazija u Gornjem Milanovcu za primer

Po uspehu učenika na takmičenjima, Gimnazija u Gornjem Milanovcu godinama je među najboljim školama u zemlji. Ono što se o Gimnaziji manje zna jeste kako i koliko o školskoj zgradi brinu profesori i učenici.
Zgrada stara više od jednog veka više liči na hotel visoke kategorije nego na školu. Gimnazija „Takovski ustanak“ u potpunosti je renovirana pre pet godina. Fasada, i dalje čista, kao i hodnici i učionice, koje su kreativno i moderno uređene. Toaleti imaju senzorne slavine.
Tome doprinose i đaci koji se trude da ne prljaju i koji vode računa o školi.
„Ja sam došla iz osnovne škole koja nije bila ovako uređena i mogu da vam kažem da nekako imate više želje da učite kada je sređeno oko vas“, kaže učenica Mina Čaluković.
Učenica Aleksandra Tomašević kaže da im uređen prostor mnogo pomaže tako što ih tera da budu koncentrisani na rad i da ne obraćaju previše pažnje na neke druge stvari.
U školi vlada opuštena atmosfera. Između časova, učenici sviraju na klaviru u hodniku. Slobodno vreme provode na školskom igralištu koje je otvoreno za sve Gornjomilanovčane.
Direktor Gimnazije „Takovski ustanak“ Draško Simonović kaže da je škola jedna od sigurno pet najopremljenih, najmodernijih u Srbiji i da je to dovoljan razlog da učenici imaju pravi odnos prema školi i uopšte prema opremi koju škola poseduje.
Svake godine učenici osvajaju brojna priznanja na republičkim takmičenjima, pre svega iz stranih jezika.
Mnogi znameniti književnici, naučnici i glumci bili su učenici ove škole. U njoj je trenutno 426 đaka u 16 odeljenja. Već pet godina u svakom razredu u jednom odeljenju nastava se obavlja dvojezično.

Pogledajte kompletan tekst (Slađana Miletić, „RTS“ 14 jun 2014) ….

Претходни Višedecenijski Norveški prijatelji pomogli Gornji Milanovac

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I