Eng

Es

It

Sp

Обележен дан ослобођења Горњег Милановца

Обележен дан ослобођења Горњег Милановца

Данас је, полагањем венаца на споменик „Слобода“ на Тргу Кнеза Михаила, обележена 76.годишњица ослобођења рудничко-таковског краја од фашизма. На симболичној церемонији, организованој у складу са епидемиолошким мерама, венце су положили Јадранка Достанић, заменица председника општине Горњи Милановац, представници Војске Србије, представници општинске организације Савеза бораца НОР-а, као и представници Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Савременик сам доста догађаја, овде смо одржавали Саборе бораца-на тргу су се постројавали борци, где је у строју било по хиљаду људи. Долазили су припадници Секције бораца из бригада које су учествовале у ослобођењу Милановца, из Београда углавном, тако да је то била једна својеврсна манифестација. На жалост, све их је мање међу живима, свега неколико десетина, они полако одлазе у вечност као наши славни ратници-прича са сетом Владимир Јовановић, члан Удружења Савеза бораца НОР-а 1941-1945

Иако околности не дозвољавају да се Дан ослобођења свечаније уприличи, чланови поменутих организација, уз подршку локалне самоуправе, потрудили су се да подсете на важност данашњег датума, чувајући од заборава наше претке који су положили животе за слободу своје отаџбине.

Наш је дуг да се сећамо, да поштујемо жртве, како оне који су погинули у директним борбама за ослобођење, тако све оне који су страдали на другим стратиштима-рекао је Јовановић.

Захваљујући храбрости српских бораца у Другом светском рату, од 17.септембра 1944.године, Горњи Милановац је слободан град.

Previous Ново лице једног дела Нушићеве улице

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I