Obeležen Dan primirja 11.novembar u Gornjem Milanovcu

Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11 novembar, dostojanstveno je obeželen i u Gornjem Milanovcu polaganjem venaca na spomenik Vojvodi Živojinu Mišiću ispred zgrade Okružnog načelstva. Ispred opštine Gornji Milanovac venac je položio član Opštinskog veća Radojko Brajović, potpukovnik Nedeljko Planojević položio je venas u ime Vojske Republike Srbije, a u ime Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova do 1918.godine venac je položio Vladimir Jovanović.
Međunarodni Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u svim svetskim glavnim gradovima država-pobednica u Prvom svestkom ratu u znak sećanja na 1918.godinu kada je 11 novembra, u 11 sati, na snagu stupilo primirje. Širom Srbije, predstavnici državnih i lokalnih vlasti, udruženja građana, pojedinci, okupili su se u 11 sati ispred vojnih memorijala i mesta stradanja iz razdoblja Prvog svetskog rata i polaganjem venaca odali počast nevinim civilnim žrtvama i braniocima.
Članovi Vlade Republike Srbije, funkcioneri, zaposleni u državnim organima i javnim službama, učenici, studenti, sportisti, javne i medijske ličnosti nosili su u sedmici pre Dana primirja na vidnom delu garderobe amblem na kome je Cvet Natalijina ramonda, po preporuci Vlade Republike Srbije.
Cvet Natalijina ramonda je u bojama medalje za spomen na povlačenje srpske vojske preko Albanije, raste uglavnom na istoku Srbije i na planini Niče sa najvišim vrhom pod nazivom Kajmakčalan. Tako da je simbolika ovog cveta višestruka kako zbog staništa, tako i zbog imena dobijenog po kraljici Nataliji Obrenović.

Previous Upriličen prijem za Ambasadora Republike Poljske sa saradnicima