Обележен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Дан српског јединства, слободе и националне заставе државни је празник који се 15. септембра празнује у Републици Србији и Републици Српској. Празник је симболично установљен да се прославља на дан када се обележава Пробој солунског фронта. Полагањем венаца на споменик војводи Живојину Мишићу, овај празник је обележен и у Горњем Милановцу. Венце су положили Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, представници Друштва за неговање традиције ослободилачких ратова Србије и представници Војске Србије.

Ово је први пут у историји Србије да се на овакав начин обележава српско јединство – оно што нам је данас најнеопходније када свет улази у једну велику кризу. Када видимо да на свим странама света букте ратови, када је неизвесност за опстанак народа, поготову на овим трусним подручјима, јако велика, најбитније је јединство. Порука коју желим да пошаљем свима нама је да без јединства и слоге ми не можемо да опстанемо и да имамо будућност. Желим да честитам свим грађанима Горњег Милановца и свим грађанима Републике Србије данашњи празник – рекао је овом приликом председник Ковачевић

Овај празник нас подсећа колико је важно очување националног идентитета и уједињење у стремљењу за опште добро једног народа. Дан српског јединства, слободе и националне заставе установљен је за државни празник пре две године, а у циљу његовог утемељења, данас су позвани сви Срби да на своје куће или зграде истакну српску тробојку .У државама у којима се обележава Дан заставе устаљена је пракса истицања одговарајућег облика заставе на зградама државних, покрајинских и локалних органа, јавних служби, али и на приватним објектима са циљем да се покаже поштовање према застави као једном од најзначајнијих елемената државности.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Председник Дејан Ковачевић обишао радове на изградњи новог топловода