Eng

Es

It

Sp

Председник Дејан Ковачевић обишао радове на изградњи новог топловода

Председник Дејан Ковачевић обишао радове на изградњи новог топловода

Општина Горњи Милановац започела је извођење радова на изградњи новог топловода за повезивање будуће топлане на биомасу и природни гас са постојећим топланама у кругу болнице, у Ломиној улици и у Железничкој улици и адаптацији постојећих подстаница у топланама у кругу болнице, у Ломиној и у Железничкој улици. Радове је обишао председник општине Дејан Ковачевић и најавио да ће грађани већ од ове грејне сезоне моћи да се греју са нове топлане.

Енергија је нешто што је данас у свету најтраженија роба. Горњи Милановац се на време припремио да буде потпуно енергетски независан у односу на окружење. Биомаса је потпуно обновљиви извор енергије, наш приватни партнер има уговор са „Србијашумама” али исто тако ће имати и уговор са нашим предузећима како би се искористили сви остаци од дрвне биомасе која могу да се сагоревају у тој топлани. Оно што је битно напоменути је да је емисија штетних гасова из нове котларнице нула и да ће наши грађани безбедно дочекати зиму – рекао је председник.

Ковачевић је додао да је ЈКП Горњи Милановац већ набавило потребне количине мазута неопходне за почетак грејне сезоне, а да је планирано да се топлана на биомасу уведе у систем грејања од првог децембра. Председник се такође захвалио грађанима на стрпљењу и разумевању због обуставе саобраћаја у улицама где пролази топловод.

Што се тиче саме топлане на биомасу и природни гас, планирано је да се повежу постојеће котларнице система даљинског грејања где ће доћи до превезивања индиректних система путем измењивача топлоте са нашим постојећим топловодима. Потребно је извршити реконструкцију тих наших топловода у наредној години како бисмо губитке свели на минимум. Планирано је да се у овој фази на систем прикачи и милановачка Општа болница, а даље ширење конзума ће зависити од опредељених средстава у наредном периоду – изјавио је Миленко Јевтић, руководилац сектора комуналних услуга у ЈКП ГМ.

Током радова за саобраћај ће бити затворена Железничка улица, у делу од моста код ФК Таково до раскрснице са Синђелићевом улицом. У делу код капије за улазак у круг болнице затвара се по једна саобраћајна трака, ради прокопавања Железничке улице. У периоду извођења радова биће постављена саобраћајна сигнализација којом ће се регулисати саобраћај.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Реализација пројекта „Чиста Србија“ у току

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I