OBELEŽEN POČETAK IZGRADNJE GLAVNOG GRADSKOG STADIONA U GORNJEM MILANOVCU

U utorak, 4. oktobra 2011. godine u Gornjem Milanovcu Dragoljub Vukadinović, predsednik Kompanije „Metalac“ a.d. Gornji Milanovac i Branimir Babarogić položili su kamen temeljac i time obeležili početak izgradnje glavnog gradskog stadiona u Gornjem Milanovcu.
Prisutnima, kojih je bilo nekoliko hiljada – predstavnika Fudbalskog saveza Srbije, sportista, sportskih radnika, predstavnika gornjomilanovačke privrede, rukovodstva Opštine Gornji Milanovac, gostiju iz drugih gradova i građana Opštine Gornji Milanovac, obratio se Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković. On je rekao da se današnjim danom, kada se započinje izgradnja stadiona, istovremeno odaje i priznanje svim generacijama sportista i sportskih radnika, a istovremeno stvaraju uslovi za buduće generacije i poželeo sportistima i sportskim radnicima Fudbalskog kluba „Metalac“ da već na proleće, na ovom novom, lepom stadionu, osvajaju što više bodova i daju golova, a gube što manje bodova i manje primaju golova, da se sportski i fer bore i dostojno reprezentuju svoj Klub i Kompaniju „Metalac“, ali i naš grad i našu Opštinu. U svom govoru Predsednik opštine je pozvao FK „Metalac“ i Kompaniju „Metalac“ da budu dobri domaćini i ne zaborave na klubove koji su im pomagali kada nisu imali svoj stadion i zahvalio se svima koji su pomogli da do izgradnje stadiona dođe, pre svih Kompaniji i rukovodstvu „Metalca“, Fudbalskom klubu „Metalac“, lokalnoj samoupravi, Republičkoj direkciji za imovinu, radnim telima i Vladi Republike Srbije, ali i onima koji su svoju pomoć najavili – Fudbalskom Savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta koji su najavili pomoć.
Prema rečima Petrašina Jakovljevića, direktora Kompanije „Metalac“ a.d. Gornji Milanovac, vrednost investicije iznosi oko tri miliona evra koje obezbeđuju Kompanije „Metalac“ a.d. i FK „Metalac“ kao suinvestitori, a Republika Srbija i Opština Gornji Milanovac kao investitor I i investitor II, učestvuju zemljištem i uređenjem komunalne infrastrukture i pristupnih puteva. On je u svom obraćanju prisutnima rekao da će se novi stadion graditi po standardima UEFA i na njemu će moći da se odigravaju i međunarodne utakmice, a da se završetak izgradnje planira za maj mesec naredne godine. Takođe, direktor Kompanije „Metalac“ a.d. čestitao je i jubilej Fudbalskom klubu „Takovo“ iz Gornjeg Milanovca koji ove godine slavi 100 godina postojanja.
Predsednik FK „Metalac“ Dušan Dražović uručio je Plakete povodom obeležavanja 50 godina postojanja Fudbalskog kluba „Metalac“ iz Gornjeg Milanovca svima koji su odigrali važnu ulogu u razvoju ovog kluba od njegovog osnivanja pa do danas. Plaketu dodeljenu Opštini Gornji Milanovac primio je Predsednik opštine Milisav Mirković.

Previous Održana ICT konferencija – korišćenje internet prezentacije u oblasti seoskog turizma 01.10.2011. godine u hotelu Neda-Zamid na Rudniku