Eng

Es

It

Sp

Обележена годишњица ослобођења од фашизма

Обележена годишњица ослобођења од фашизма

Полагањем венаца на споменик „Слобода“ на Тргу кнеза Михаила обележена је 74. годишњица ослобођења рудничко-таковског краја од фашизма. Испред општине Горњи Милановац венац је положила заменица председника општине Јадранка Достанић. Венац су положили и представници општинске организације Савеза бораца НОР-а, као и представници Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Обраћајући се присутнима, заменица председника општине је истакла да је 17. септембар један од значајнијих датума за општину Горњи Милановац, јер је на данашњи дан Горњи Милановац ослобођен од фашизма у Другом светском рату. Она је истакла да је мир највећи благослов и драгоцена потреба човека: „Мир у срцу и у сваком сегменту живота непроцењива је основа како за индивидуални напредак тако и за напредак читавог друштва и државе. То је једна потреба саживота у духу толеранције и међусобног разумевања. Управо оваква свест повећава квалитет живота, обогаћује наш свакодневни живот и односе са другима. Дошло је време за љубав и срећу, за окончање ратова, невоља и страдања.“ Достанићка је додала и да ће општина Горњи Милановац наставити да као и до сада подржава и помаже рад борачких организација, као и да ће у сећање на све борце и на њихове животе наставити да обележава сваки важан датум и догађај: „Наше сећање и дубоко поштовање најмање је што можемо да учинимо за жртве које су своје животе уградили у темеље наше слободе.“

Након церемоније полагања венаца у згради Окружног начелства одржан је 24. Сабор бораца ослободилачких ратова општине Горњи Милановац и њихових потомака.

Previous Наредне године више новца из општинског буџета за медије

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I