Eng

Es

It

Sp

Обележена слава Горњег Милановца

Обележена слава Горњег Милановца

Општина Горњи Милановац обележила је градску славу Силазак Духа Светог на апостоле. Тим поводом одржана је литургија у цркви Свете Тројице, након чега је централним градским улицама прошла литија. Након литије, у порти Цркве уприличено је резање славског колача.

Обележавању славе присуствовало је општинско руководство, чланови Општинског већа, одборници Скупштине општине, директори јавних предузећа и установа, свештенство, представници Војске Србије, бројни суграђани али и гости – председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић и председница општине Лучани Весна Стамболић.

„Драги пријатељи, поштовани суграђани, цењено свештенство, пре свега желим да се захвалим на доласку нашим комшијама – председнику Скупштине општине Топола Драгану Јовановићу и председници општине Лучани Весни Стамболић. Велика ми је части и задовољство, али и обавеза за будућност што смо донели одлуку да поново обележавамо градску славу и ја се овом приликом захваљујем одборницима Скупштине општине и члановима Општинског већа што су подржали тај мој предлог. Оно што јесте на нама је да се миримо међусобно, да сви заједно чувамо хришћанство, а поготову да чувамо српство. Тешко је време иза нас, а бојим се да ће бити тешко и време пред нама што се тиче очувања српства, за очување Косова и Метохије и очување Срба у Републици Српској. Увек се сетим речи почившег патријарха Павла који је рекао будите људи и ја ћу тако рећи браћо и сестре будимо људи. Срећна нам слава!“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић обраћајући се суграђанима у порти Цркве.

Previous ЈП за изградњу ангажовано на три локације

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I