Eng

Es

It

Sp

Обилне кишне падавине активирале клизишта

Обилне кишне падавине активирале клизишта

Обилне кишне падавине током маја прошле године које су задесиле територију Општине Горњи Милановац, као и у остатку протекле године, имале су за последицу настанак несагледивих штета на пољопривредном земљишту, путевима, мостовима, улицама, породичним стамбеним објектима као и помоћним објектима на територији наше Општине, а које су додатно увећане обилним кишним падавинама у преосталом делу протекле године. Највећу штету проузроковала су покренута клизишта којих је током протекле године евидентирано око три стотине. Већина ових клизишта и одрона санирана је средствима Општине Горњи Милановац и средствима прикупљеним од донација привреде, братских општина и појединаца, ангажовањем општинских јавних предузећа, а по потреби и приватних предузећа.

Обилне кишне падавине током ове године, а које су посебно интензивне последњих неколико дана, довеле су до активирања старих, али и настанка нових клизишта посебно на подручју Бољковаца, Горње Црнуће, Теочина, Рудника, Трудеља, Варница и других. Угрожен је један број стамбених објеката, а евидентирано је и неколико оштећења на локалним и некатегорисаним путевима која отежавају односно онемогућавају нормално одвијање саобраћаја.

Према речима председника Општине Милисава Мирковића надлежне стручне службе Општинске управе су од данас на терену, а активирана је и расположива механизација општинског Јавног предузећа за путеве на рашчишћавању.

– „Имајући у виду број активираних клизишта, али и потенцијалног настанка нових, Општина Горњи Милановац обратиће се надлежним републичким органима за помоћ у превазилажењу проблема са клизиштима, и то како стручну тако и финансијску“, нагласио је председник Општине.

 

Previous Клуб привреде добитник златне плакете

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I