Eng

Es

It

Sp

Обреновићи у музејским и другим збиркама Србије

Обреновићи у музејским и другим збиркама Србије

У Конаку кнегиње Љубице у Београду представљена публикација Обреновићи у музејским и другим збиркама Србије

Пред пуном салом знатижељних слушалаца у Конаку кнегиње Љубице у Музеју града Београда представљена су оба тома стручне каталошке публикације Обреновићи у музејским и другим збиркама Србије.

О значају објављивања овакве публикације, говорили су рецензенти др Милош Тимотијевић, виши кустос историчар Народног музеја Чачак, др Игор Борозан, доцент Филозофског факултета у Београду као и један од уредника издања, Александар Марушић, који је говорио о самој концепцији публикација и о томе како је дошло до пројекта Обреновићи у музејским и другим збиркама Србије. Госте је најавила Данијела Ванушић, МА, кустос Музеја града Београда и један од аутора другог тома Обреновића. Први том ове значајне публикације, награђен је титулом Публикација године за 2013. годину од стране Националног комитета ICOM-а Србије.

Публикацију, као и сам пројекат осмислио је и објавио Музеј рудничко-таковског краја, уз финансијску подршку Министарства културе и информисања и Општине Горњи Милановац. Уредници оба издања су кустоси Ана Боловић и Александар Марушић.

Previous Одржано Општинско веће општине Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I