Eng

Es

It

Sp

Обука повереника и заменика повереника цивилне заштите општине Горњи Милановац

Обука повереника и заменика повереника цивилне заштите општине Горњи Милановац

Општински штаб за ванредне ситуације у сарадњи са Националним тренинг центром за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије организовало је обуку повереника и заменика повереника цивилне заштите општине Горњи Милановац.

Као командант Штаба за ванредне ситуације, обуку је отворио Дејан Ковачевић и рекао да је општински штаб за ванредне ситуације по први пут кренуо у интензивну сарадњу Сектором за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије и са свим другим надлежним органима ради доношења потребних аката који ће се користити у ванредним ситуацијама: „Јако је битна ваша улога у систему одбране када су у питању ванредне ситуације. Ми се морамо организовати на прави начин како би у ванредним ситуацијама најбоље реаговали. Због тога је ова обука веома битна.“

Обуку повереницима и заменицима повереника држали су експерти Националног тренинг центра, експерти Управе за цивилну заштиту, као и представници Одељења за ванредне ситуације из Ваљева.

Волонтери Црвеног крста одржали су показну вежбу из прве помоћи, а представници ватрогасне јединице демонстрирали су гашење пожара употребом ватрогасне опреме и средстава.

Обуци је присуствовало осамдесет повереника и заменика повереника, а према речима предавача, главни циљ ове обуке је оспособљавање повереника и заменика повереника цивилне заштите ради обављања послова заштите и спасавања у месним заједницама за које су именовани.

Previous Апотекарска установа Горњи Милановац добила закупца

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I