Obuka Radne grupe za pojednostavljenje administrativnih postupaka u Gornjem Milanovcu

U utorak 24. decembra održana je obuka na temu „Analiza administrativnih postupaka i priprema preporuka“ u Gornjem Milanovcu.
Nakon faze konsultacija sa poslovnim sektorom, započinje III faza koja podrazumeva pripremu preporuka za pojednostavljenje administrativnih postupaka. Kako bi se preporuke što kvalitetnije pripremile, za članove Radne grupe i angažovane službenike organizovana je obuka. Učesnici treninga su obučeni da primenjuju kriterijume za analizu administrativnih postupaka i daju adekvatne preporuke.
Posebna pažnja je posvećena kriterijumu „Povoljnost za poslovanje“, koji je privrednicima i gradjanima najvažniji zato što obuhvata: vreme potrebno za realiizaciju administrativnog postupka, potrebnu dokumentaciju, takse i naknade, informacije i druge elemente.
Nakon teoretskog predavanja, učesnici su i praktično radili na konkretnim administrativnim postupcima iz oblasti urbanizma i izgradnje, komunalnih delatnosti, zaštite životne sredine i privrede. Za svaki od postupaka dati su predlozi za skraćenje rokova za rešavanje predmeta, eliminaciju nepotrebne dokumentacije, pribavljanje dokumentacije po službenoj dužnosti, smanjenje taksi, uvođenje novih obrazaca itd. Posebno je razmatran predlog da se pribavljanje većine dokumenata prilikom podnošenja zahteva pribavi po službenoj dužnosti, čime bi se stranke značajno rasteretile.
Znanja stečena na obuci, članovima Radne grupe će koristiti kada se budu usaglašavale preporuke predložene od strane službenika, poslovne zajednice, građanstva i stručnjaka OPTIMUS-a.

Previous Kolegijum predsednika opštine