Eng

Es

It

Sp

Одржан „Београдски манифест“

Одржан „Београдски манифест“

Београду је, на Калемегдану, у периоду од 26. до 28. маја одржан трећи „Београдски манифест“, фестивал за промоцију манифестација и туристичких дестинација из Србије и региона.

Концепт Фестивала је такав да омогућава да сепосетиоцима на занимљив и интерактиван начин представе брендови партнера манифестације.

Општина Горњи Милановац се, по први пут, представила на овој манифестацији. На штанду Милановца изложени су радови уметника, сликара, ткаља, ручни радови, сувенири, али и туристичка понуда рудничко-таковског краја.

Свечано отварање уприличено је на платоу поред споменика „Победник“. Фестивал су отворили потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар туризма Црне Горе Павле Радуловић. У име општине Горњи Милановац отварању су присуствовали председник општине Дејан Ковачевић, председник Скупштине општине Лазар Николић, чланица Општинског већа за културу и туризам Јасмина Марић и вршилац дужности директора Туристичке организације Десимир Ћаласан.

У Горњем граду Београдске тврђаве више од 60 општина из Србије представило је своју туристичку понуду, културу, манифестације и фестивале њихових крајева.

Након свечаног отварања, министар Љајић је у пратњи председника општине Дејана Ковачевића посетио штанд општине Горњи Милановац и у кратком разговору упознао се са потенцијалима, и културним и туристичким, општине Горњи Милановац. Штанд су посетили и председник општине Димитровград Владица Димитров и директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић, која је у разговору са председником Ковачевићем и чланицом Општинског већа Јасмином Марић разменила искуства из области туризма.

Другог дана организована је посета наших суграђана Манифесту, у сарадњи са туристичком секцијом ЕТШ „Књаз Милош“.

Поред општина из Србије, представиле су се и Турска, Словенија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Македонија и друге државе, које су у сарадњи са туристичким агенцијама посетиоцима омогућиле попусте и бесплатне аранжмане за неку од популарних туристичких дестинација.

Previous Горњи Милановац домаћин завршног турнира Купа Србије у рукомету

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I