Eng

Es

It

Sp

Одржан новогодишњи коктел за милановачке привреднике

Одржан новогодишњи коктел за милановачке привреднике

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, већ трећу годину заредом, приредио је новогодишњи коктел за милановачке привреднике, како би обележили успешан завршетак године која је на измаку, али и најавили пројекте за наредну. Присутни привредници имали су прилику да у потпуности буду информисани о резултатима рада општинског руководства у овој, али и о плановима за 2020. годину.

Председник Ковачевић је у свом обраћању привредницима истакао да се уз добру сарадњу са привредом могу остварити изузетно велики резултати.

„Желим да искажем велико задовољство што сам на челу једне овакве локалне самоуправе која може да се подичи вама привредницима. И општина и општинско руководство, сви смо једно, на истом задатку. Заједничком синергијом и заједничким потенцијалом који имамо мислим да је будућност Горњег Милановца јако светла. Презадовољан сам што су чланови Клуба привреде пристали да формирамо Привредни савет и, пре свега, што је господин Вукадиновић пристао да стане на чело тог савета, јер са његовом репутацијом коју има, не само као привредникм већ и као становник Горњег Милановца можемо заједно много више урадити, не само на локалном нивоу већ заједничким снагама и према Влади Републике Србије, што смо и показали једном иницијативом када је у питању изградња приступне саобраћајнице“, рекао је председник Ковачевић и посебно истакао да ће на следећој седници Скупштине општине, која ће бити одржана 30. децембра, бити измена ПГР-а, тако да се у следећој грађевинској сезони може очекивати и почетак градње приступне саобраћајнице.

Председник је нагласио да су привредници изузетно социјално одговорни према локалној самоуправи и да су ту да прате и помогну развоју града. Он је похвалио набавку лапараскопског апарата, чија је вредност преко сто хиљада евра и који је за веома кратко време набављен уз помоћ привреде, чиме су уведене нове процедуре оперативних захвата које ће у будућности радити милановачки лекари. Такође, председник је од пројеката који ће бити реализовани уз помоћ привреде издвојио и изградњу затвореног базена у Горњем Милановцу, као и нове котларнице на био-масу и гас, која ће допринети бољим еколошким условима.

Председник Привредног савета, господин Драгољуб Вукадиновић истакао је да ће прва седница Привредног савета бити одржана у јануару, као и да ће се привреда, заједно са локалном самоуправом, и у наредном периоду фокусирати на стварање услова за останак младих у Горњем Милановцу.

„Током јануара месеца одржаћемо прву седницу и ставићемо теме које су од интереса за привреду и грађане Горњег Милановца. И општина и привреда Горњег Милановца су на истом задатку, а то је како да створе услове да млади остану, јер радну снагу имамо. Сведоци сте да имамо проблема са радном снагом, неке струке нам одлазе или се тешко налазе, имаћемо проблема и са високом стручном спремом, ми смо људи који гледају пет година унапред бар најмање, морамо ставити теме које нам можда данас нису битне, али претпоставимо да ће нам бити проблематичне за пет година и да створимо услове да нам млади остају и да ово буде град где ће расти број житеља. Не видим поделу између власти и привреде, власт је ту да нам ствара простор за играње, а ми смо ту да на том пољу играмо, надам се да ћемо то у наредном периоду успешно радити“, истакао је у свом обраћању привредницима господин Вукадиновић.

Овим скупом обележен је крај једне, а почетак нове радне године, али и учвршћени темељи за даљи развој Горњег Милановца. Пријему су, поред привредника, присуствовали и директори јавних предузећа и установа.

 

Previous Општина Горњи Милановац добила признање од Националне службе за запошљавање

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I