ODRŽAN PETI SASTANAK MREŽE ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI U KUĆI SRPSKO – NORVEŠKOG PRIJATELJSTVA

U utorak, 19. februara 2013. godine održan je peti sastanak Mreže za unapređenje decentralizovane usluge u oblasti javnog zdravlja. Mreža je sastavni deo projekta „Podrška lokalnim samoupravama u decentralizaciji društvenih delatnosti“ . Projekat traje tri godine i sprovodi ga Stalna konferencija gradova i opština u saradnji sa Asocijacijom lokalnih i regionalnih vlasti Norveške (KS) i Centrom za liberalno demokratske studije (CLDS), uz podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške.
Osnovni cilj projekta predstavlja preuzimanje decentralizovane funkcije i javne usluge i uspostavljanje perspektive dalje decentralizacije.
Sastanak je otvorio predsednik opštine Milisav Mirković koji je u svom uvodnom obraćanju pozdravio prisutne i poželeo im uspešan rad.
Na sastanku je predstavljen aktuelan projekat „Dobar dan komšija“ kao primer dobre prakse u Opštini Gornji Milanovac od strane načelnice Odeljenja za društvene delatnosti Ljiljane Tešić.
Ovaj sastanak mreže imao je za glavni cilj predstavljanje iskustava i pojedinačnih rezultata istraživanja zadovoljstva korisnika u oblasti javnog zdravlja koje su prestavili učesnici sastanka, odnosno predstavnici Opština Aranđelovac, Velike Plane, Knića i grada Kragujevca. Ispred Opštine Gornji Milanovac rezultate istraživanja dobijene na osnovu ankete sprovedene u našoj opštini od 19.11-5.12.2012. godine i anketiranih 195 ispitanika prezentovala je Dušica Nešović.
Učesnici mreže su svojim rezultatima istraživanja doprineli uspešnoj realizaciji aktivnosti na projektu i otvorili su nova pitanja o kojima će se na narednim sastancima mreže diskutovati a koja se tiču stanja u kojem se nalazi javno zdravlje.
Naredni sastanak mreže zakazan je za mart tekuće godine.

Previous Održana XII sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac