Eng

Es

It

Sp

Одржан први састанак поводом формирања Добровољног ватрогасног друштва

Одржан први састанак поводом формирања Добровољног ватрогасног друштва

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац одржао је данас у Прањанима састанак са председницима 7 месних заједница из овог дела општине, поводом иницијативе да се у прањанском крају формира Добровољно ватрогасно друштво.

Формирање Добровољног ватрогасног друштва веома је значајно за читав прањански крај, јер би у случају избијања пожара обучени људи могли брзо да реагују и приступе гашењу, док не стигну ватрогасци из Чачка или Горњег Милановца. Управо због тога потребно је што пре формирати јединицу од 20 људи, старости од 18 до 55 година који би обављали овај посао.

– У сарадњи са Сектором за ванредне ситуације Републике Србије направили смо костур самог Статута, обећали су нам да ћемо добити највећи део опреме од њих као и возило. На нама је да формирамо Скупштину, што није проблем. Највећи задатак је да нађемо најмање 20 младих и способних људи, који ће након адекватне обуке бити оспособљени да обављају посао ватрогасаца, односно да могу да почну гашење пожара пре доласка јединица из Чачка или Милановца, јер је у таквим ситуацијама сваки минут важан – истакао је данас Ковачевић.

Обука ће трајати седам дана, након чега ће свако ко је успешно заврши добити сертификат. За мештане који се придруже Ватрогасном друштву биће обезбеђене одређене повластице, али првенствени мотив сваког појединца треба да буде чињеница да ће оснивањем оваквог друштва имовина мештана овог дела општине бити заштићенија, а спречиће се и евентуалне тешке последице пожара. Следећи састанак заказан је за 15. јун када ће бити дефинисано ко су људи који ће кренути на обуку и постати део Добровољног ватрогасног друштва у Прањанима.

Previous У сусрет манифестацији ,, Записови лирски кругови“

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I