Eng

Es

It

Sp

У сусрет манифестацији ,, Записови лирски кругови“

У сусрет манифестацији ,, Записови лирски кругови“

КК „Запис“ из Горњег Милановца ове године обележава двадесету годишњицу постојања и успешног рада. Тим поводом, у години јубилеја објављен је двадесети „Год“ , којим су обухваћени најбољи радови деведесет троје писаца који су у предходном периоду своје радове објавили у окриљу „Записа“. Вањку Поњавића , председника и Дару Радојевић члана Књижевног клуба угостио је председник општине Горњи Милановац, који је истакао овом приликом да је данас постигнут договор да се установи новчана награда за победника манифестације „ Записови лирски кругови“ која се организује сваке године.

-Ове године из штампе је изашао посебан Зборник, који садржи најлепше песме и радове издате током двадесет година. У оквиру „Дана Настасијевћа“ уприличићемо промоцију јубиларног „Года“ и представити га суграђанима, након чега ће бити одржана наша традиционална манифестација „Лирски кругови“ која ће као и до сада окупити бројне учеснике и госте из свих делова Србије – рекао је Вањка Поњавић, председник КК“Запис“.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац каже да локална самоуправа у оквиру могућности сваке године помаже рад овог али и других удружења са подручја горњомилановачке општине.

-20 година Кк“Запис“ све говори. Ово је велики јубилеј и ми као град можемо бити поносни што имамо значајан број људи који пишу и који су посвећени тој врсти уметности. У првим песничким корацима Даре Радојевић и ја сам учествовао, у техничком смислу и можда дао свој мали допринос те давне 1990. Године у оснивању Клуба који је сада познат и признат у Србији – рекао је између осталог Ковачевић.

„Запис“ је веома брзо постао најбоље књижевно друштво у Србији а доста његових чланова постало је део Удружења књижевника Србије, каже Дара Радојевић, оснивач и први председник КК“Запис“ и додаје:

-У предходном периоду стекли смо пуно пријатеља, доста људи довели у Милановац,захваљујући нама бројни професори учествују на књижевним трибинама које организујемо на иницијативу Милесе Илић, а које су веома значајна. Жеља ми је да Милановчани у што већем броју присуствују овом часу књижевности где говоре врхунски стручњаци за језик и најбољи писци.

Радојевићева је истакла да је штета што се песничка друштва олако схватају, јер у њима има изузетних људи и стваралаца, и да управо из пера тих људи настаје изузетно стваралаштво.

Previous Ребаланс буџета добро избалансиран

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I