Eng

Es

It

Sp

Одржан сајам запошљавања

Одржан сајам запошљавања

У галерији Културног центра у Горњем Милановцу, председник општине Дејан Ковачевић свечано је отворио сајам запошљавања који организује Национална служба за запошљавање, филијала Чачак, испостава Горњи Милановац.

Обраћајући се присутним послодавцима и посетиоцима овогодишњег сајма председник општине је рекао да општина Горњи Милановац заједно са Националном службом за запошљавање сваке године покушава да пронађе решења и да кроз сајамску понуду смањи стопу запослености у општини:

„Мени је јако драго што смо водећи у моравичком округу по привредној активности и то ће свакако остати наш задатак и за убудуће. Оно што локална самоуправа покушава сваке године да уради јесте да својим мерама активне политике запошљавања и одвајањем одређених финансијских средстава покушава да ублажи незапосленост у Горњем Милановцу.“ Ковачевић је најавио да ће локална самоуправа у наредној години издвојити 15 милиона динара за активну политику запошљавања, а како је рекао размишља се и о новим мерама као што је плаћање пореза и доприноса за прву годину рада, како би се што већи број послодаваца заинтересовао да запосли незапослене суграђане. „Оно што је још важно јесу најављене стране инвестиције, као што је изградња шопинг центра у Горњем Милановцу који ће се простирати на око 7000 м2 и очекујем да око 200 наших суграђана ту нађе посао. Друга инвестиција је долазак Лидл-а који је данас свечано почео да ради у Србији, а већ крајем следеће године требало би да отвори своје продајно место у нашем граду, тако да ће и за њих бити потребна додатна радна снага. У преговорима смо и са неким добављачима фабрике Форверк, која је већ почела градњу својих индустријских погона у Чачку, тако да очекујемо отварање једног производног погона у наредној години и у Горњем Милановцу“, изјавио је председник општине. Ковачевић је нагласио да је локална самоуправа на располагању и домаћим и страним инвеститорима за све видове помоћи.

Директор филијале Националне службе за запошљавање Чачак, Саша Обрадовић, као значајну чињеницу навео је да на територији општине Горњи Милановац тренутно има 2100 незапослених лица и да је то најмања стопа незапослености у Моравичком округу: „Ово је само један показатељ колико је добра Милановачка привреда и како она апсорбује број незапослених. Други разлог је допринос локалне самоуправе која годинама уназад издваја додатна средства за активну меру политике запошљавања и на тај начин се даје допринос запошљавања људи овде у Горњем Милановцу.“

На крају, Обрадовић је пожелео незапосленим лицима успех у контакту са послодавцима, посаветовао их да предају своје биографије и да створе прилику себи да обезбеде посао.

Previous Председник општине угостио ученике из Измира

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I