ODRŽAN SASTANAK PREDSEDNIKA OPŠTINE SA DIREKTORIMA ŠKOLA

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Milisav Mirković, u Velikoj sali Opštine održao je danas, 02.12.2011. godine, zajedno sa svojim saradnicima, sastanak sa direktorima osnovnih, srednjih škola i Predškolskom ustanovom „Sunce“.
Teme sastanka bile su finansiranje PU „Sunce“ i osnovnih i srednjih škola na teritoriji naše opštine za 2012. godinu, predstojeći „Svetosavski sportski susreti“ i tekuća pitanja.
Opredeljena budžetska sredstva namenjena školama znatano su povećana. Za osnovne škole ove godine iznose 70.000.000,oo dinara, dok su prošle godine u ovo doba iznosila 51.300.000,oo dinara. Takođe, na nivou srednjeg obrazovanja došlo je do povećanja sa 23.000.000,oo na 28.200.000,oo dinara. Konačan predlog iznosa biće utvrđen na sednici Opštinskog veća, koji će biti upućen pred odbornike Skupštine opštine.
Za „Svetosavske sportske susrete“ predloženi su sportski susreti u odbojci i malom fudbalu osnovnih i srednjih škola. Na sastanku je govoreno i o mreži škola na teritoriji opštine Gornji Milanovac za naredni period, koja će ostati ista i pored činjenice da broj đaka u pojedinim mestima opada, jer je izvršena Studija polaska đaka prvaka u školu pokazala da nema razloga za promene sve do školske 2013/2014. godine.

Previous STUDIJSKA POSETA TIMA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC GRADU UŽICU

Leave Your Comment