Eng

Es

It

Sp

Одржан светосавски турнир у малом фудбалу под слоганом „Игром до здравља“

Одржан светосавски турнир у малом фудбалу под слоганом „Игром до здравља“

У организацији Савеза за школски спорт, а уз подршку општине Горњи Милановац у спортској хали „Бреза“ одржан је традиционални светосавски турнир у малом фудбалу. Прво место у категорији пионира заузела је екипа основне школе „Краљ Александар I“, а у категорији омладинаца најбољи су били ученици ЕТШ „Књаз Милош.“

Милун Достанић, председник Савеза за школски спорт изјавио је да је ово друга година за редом како Савез организује ово фудбалско надметање основних и средњих школа са територије наше општине: „Савез за школски спорт је још 2013. године почео са радом у општини Горњи Милановац уз подршку Министарства омладине и спорта. Доста нам у раду помаже и локална самоуправа, трошкови су нам скоро упола мањи него када је све ишло преко Спортског савеза. У програму учествују деца од првог до четвртог разреда основних школа. Имамо одличне професоре који раде са децом и доста добро нам иде, а само учествовање у овом програму за сву децу је бесплатно.“ Достанић је рекао да је Савез за школски спорт почео свој програм да спроводи и у сеоским школама са територије општине Горњи Милановац и нагласио да је бављење физичком културом веома важно за децу у том узрасту.

Члан општинског већа задужен за образовање и спорт Срђан Милићевић изјавио је да је овај турнир изабран да се свим ученицима који су у претходној школској години освојили неку од награда на републичким такмичењима додели тренерка за постигнуте запажене резултате: „ Искористили смо светосавски турнир да нашим ученицима, спортистима који су током претходне школске године освојили неко од прва три места на републичким такмичењима уручимо спортску тренерку са грбом Општине. Мислимо да је то један адекватан поклон за спортисте, јер њима увек треба опрема и то је дар општине Горњи Милановац за њих.“ Милићевић је рекао да је укупно четрдесет ученика добило ову награду.

Поред победничких екипа на турниру су у категорији омладинаца учествовали и ученици ОШ „Момчило Настасијевић“, ОШ „Свети Сава“, ОШ „Десанка Максимовић“ и ученици ОШ „Иво Андрић“ из Прањана. У категорији омладинаца надметали су се ученици Гимназије „Таковски устанак“ и ТШ „Јован Жујовић“.

Previous ВЛАДИКА ЈУСТИН СЛУЖИО СВЕТОСАВСКУ ЛИТУРГИЈУ У ЦРКВИ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I