Одржана 52. Седница Општинског већа – усвојене све тачке дневног реда

На данашњој 52. седници Општинског већа, усвојене су све тачке дневног реда. Већници су дали сагласност на измене и допуне финансијских планова директних буџетских корисника, а донета је одлука о расписивању Јавног позива за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Горњи Милановац,  за физичка лица односно крајње кориснике.

-На основу ребаланса општинског буџета који смо донели на последњем скупштинском заседању (петак 29. септембра 2023.), данас смо усвојили све финансијске планове Јавних предузећа и установа, како би могли одмах да користе новац који су добили поменутим ребалансом. Да би убрзали процедуру пријављивања за мере енергетске санације на територији наше општине, с обзиром да смо ове године мало касније расписали Јавни позив, ми смо већ добили предлог привредних субјеката и у складу са законским роковима списак ће бити објављен. Данас ћемо расписати Јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова на који ће моћи да се јаве физичка лица. У буџету општине имамо 16 000 000 динара за суфинансирање мера енергетске санације. рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

  За сваку од мера енергетске санације ограничена су максимална укупна средства подстицаја (50 до 65%), а крајњи корисник је дужан да обезбеди разлику до пуног износа укупне вредности појединачног пројекта. Јавни позив ће трајати до утрошка финансијских средстава за реализацију пројекта „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији“, а најдуже до 30.11.2027. године.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Асфалтиран пут у МЗ Брђани