Одржана 53. седница Општинског већа општине Горњи Милановац

Одржана је педесеттрећа седница Општинског већа на чијем се дневном реду налазило шест тачака. По усвајању записника са претходне седнице и усвајања дневног реда овог заседања, једногласно су усвојене све тачке  данашње седнице.

На данашњој седници Општинског већа усвојили смо Измене и допуне Програма пословања ЈП за изградњу општине Горњи Милановац. Новац који је опредељен ребалансом буџета, данас је прошао и кроз измене плана рада поменутог предузећа, тако да могу одмах користити средства од преко 20 милиона динара које су додатно добили за уређење градских и сеоских површина. Такође на данашњој седници усвојили смо Решење о утврђивању престанка рада на положају начелника Општинске управе општине Горњи Милановац и с тим у вези желим да се захвалим Дејану Вељовићу на досадашњој коректној сарадњи и надам се да ћемо у будућности наставити сарадњу у неким другим облицима – рекао је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац.

Овог пута председник Ковачевић направио је краћи осврт, говорећи о радовима на изградњи приступне саобраћајнице Горњи Милановац – петља Таково.

Завршетак радова на изградњи приступне саобраћајнице од Такова до Горњег Милановца планиран је до 30. јуна 2024.године. Што се тиче динамике радова, реално је очекивање да радови буду завршени пре поменутог рока. Захвалио бих се свим мештанима који нису користили своје право да заустављају радове на самој траси. Имамо неколико судских спорова који ће се водити за накнаду и ја сам на страни мештана, јер сматрам да када се неком извши експропријација земље, она мора имати већу цену. Настали су проблеми, због тога што представници Института који су били задужени за вештачење нису обавестили ни општину Горњи Милановац, ни мештане да излазе на терен да врше вештачење. Из тог разлога је дошло до пропуста јер је неко од мештана имао закопану цистерну за нафту за потребе грејања и то није ушло у комплетан обрачун наканаде штете. То се сада исправља на суду, и мислим да ће свима суд на правичан начин одредити износ накнаде. Што се радова тиче очекујемо да деоница од Срчаника до Такова буде проходна у зимском периоду– објаснио је Ковачевић.

Деоница ће бити припремљена за зимски период на тај начин што ће бити постављен први слој асфалта или ће бити прекривена ризлом. Током зимског периода неће се користити алтернативни правци. Очекујемо од извођача радова  да према постојећој динамици и договору који имамо изврши поменуте  радове и тиме пусти деоницу у саобрај.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Председник Ковачевић обишао радове на постављању новог крова на парохијском дому