Eng

Es

It

Sp

Одржана 73. седница Општинског већа

Одржана 73. седница Општинског већа

Одржана седамдесет трећа седница Општинског већа општине Горњи Милановац

Пред члановима Општинског већа општине Горњи Милановац данас су се нашле веома важне одлуке.

Већници су утврдили у законом прописаном року односно до 31. маја, Предлог одлуке о завршном рачуну буџета општине Горњи Милановац, и ребаланс овогодишњег буџета, оцењујући тако пословање у 2014. години као успешно и стварајући услове да се и овогодишња средства на најбољи начин усмере и утроше.

Одлуком о буџету општине Горњи Милановац за 2015. годину утврђени су приходи и расходи буџета у износу од 1.339.542.000 динара. Повод за ребаланс буџета је планирани прилив средстава а по основу наплате дуговања за неплаћену накнаду за коришћење грађевинског земљишта из претходних година и нераспоређена средства од вишка из претходних година. Највећим делом средства су распоређена на капиталне расходе и пројекте Јавних предузећа и установа, за радове на приступној саобраћајници, реконструкцију и адаптацију Дома културе, реконструкцију и адаптацију дечјег омаралишта у Буљарицама, уређење Брда мира, израду пројектне документације за доградњу објекта зграде вртића. Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за 2015. годину већници су након утврђивања упутили на разматрање и доношење Скупштини општине Горњи Милановац, која ће на наредној седници разматрати и завршни рачун сходно законским одредбама до 15. јуна.

„Мора се радити одговорно, на основу закона, планова и програма а сходно томе одајем признање Општинској управи и буџетским корисницима на пословању. Горњи Милановац се узима као пример доброг пословања од стране државних ревизора. Све обавезе се благовремено измирују, у овом тренутку општина нема кредит, највећи део средстава издваја се за инвестиције, значајан део за социјална давања, превоз, породиљско као и дечју заштиту. Такође, велики део средстава намењен је пољопривреди, имамо добру сарадњу са привредницима, ради се студија оправданости нове индустријске зоне. Наша општина и даље мора бити пример позитивног пословања и због тога прихватам сваку добронамерну критику а злонамерну одбацујем“ рекао је председник општине Милисав Мирковић.

Такође, чланови већа разматрали су и усвојили Измене и допуне Програма пословања за 2015. годину Јавног комуналног предузећа „Горњи Милановац“, Јавног предузећа за путеве и Јавног предузећа „Спортско рекреациони центар“, Јавног предузећа за изградњу. Измене и допуне Програма пословања односе се на активности које се финансирају средствима предвиђеним ребалансом овогодишњег буџета. У истом правцу подржане су и измене финансијских планова Музеја рудничко-таковског краја, Библиотеке „Браћа Настасијевић“, Дома здравља, „Културног центра“ и фининасијских планова месних заједница Богданица, Каменица, Ручићи и Таково.

Значајну информацију са присутнима поделио је председник опшине, рекавши да рачун Дома здравља протеклих дана није био у блокади и преносом средстава од Фонда за здравствено осигурање измирена су дуговања за материјалне трошкове а ребалансом буџета обезбеђена су средства за редовне плате запослених у овој установи. Усвојена је и Информација о примени одлуке о радном времену угоститељских објеката, при којој је истакнуто да према мишљењу радне групе у овом тренутку није целисходно мењати одлуку о радном времену као и да је на територији наше општине у великој мери смањен број прекршаја.

Previous Резултати регулаторне реформе

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I