Eng

Es

It

Sp

Одржана девета седница Скупштине општине

Одржана девета седница Скупштине општине

У Великој сали органа општине одржана је седница Скупштине општине Горњи Милановац. На дневном реду девете редовне седнице нашло се 17 тачака. Сви предлози усвојени су једногласно, уз гласове владајуће већине и гласове опозиционих одборника. На дневном реду нашле су се следеће тачке:

1. Разматрање Извештаја о резултатима референдума ради доношења Одлуке о увођењу самодоприноса у новцу за подручје МЗ Луњевица, за период 01.03.2017. до 28.02.2022. године.

2. Разматрање Предлога Одлуке о проглашењу Одлуке о увођењу самодоприноса у новцу за подручје МЗ Луњевица, за период 1.03.2017. до 28.02.2022. године.

3. Разматрање Предлога Одлуке о приступању изради измене Плана генералне регулације „Горњи Милановац 2025.“

4. Разматрање Предлога Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације за нову радну зону „Срчаник“ у Клатичеву.

5. Разматрање Предлога Одлуке о изради Плана детаљне регулације за потез „Ражаник“ у Горњем Милановцу.

6. Разматрање Предлога Одлуке о прибављању покретних ствари у јавну својину општине Горњи Милановац.

7. Разматрање Предлога Одлуке о условима и начину финансирања удружења из буџета општине Горњи Милановац.

8. Разматрање Предлога кадровског плана Општинске управе и Општинског правобранилаштва општине Горњи Милановац у 2017.години.

9. Разматрање Предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у органима општине Горњи Милановац, јавним предузећима и установама чији је оснивач општина Горњи Милановац.

Према речима начелника Општинске управе Александра Јевтовића разлог за измене и допуне је чињеница да је на претходној седници Скупштине општине Мира Мирковић разрешена дужности директора Туристичке организације и да је за њу потребно отворити ново радно место у Туристичкој организацији а у исто време један запослени у „Спортско-рекреативном центру“ отишао је у пензију и то радно место је угашено.

10. Разматрање Предлога Одлуке о усвајању Локалног акционог плана запошљавања општине Горњи Милановац за 2017.годину.

11. Разматрање Предлога Одлуке о изменама Одлуке о образовању општинског штаба за ванредне ситуације за територију општине Горњи Милановац

12. Разматрање Предлога Решења о давању сагласности на Статут Дома здравља Горњи Милановац.

На примедбе опозиције да је избор в.д. директора Дома здравља извршен мимо закона председник општине Дејан Ковачевић истакао је да је по пријави бивше директорке Драгице Топаловић инспекција извршила контролу комплетне документације везане за избор в.д. директора Дома здравља и донела закључак да је све урађено по прописима. Такође, истакао је да локално руководство води рачуна о здравству у нашој општини и као показатељ тога истакаоје набавку скенера који ће ускоро стићи у Општу болницу у Горњем Милановцу.

13. Разматрање Одлуке Управног одбора ЈП за водоснабдевање „Рзав“ Ариље, број: 376/2017. од 26.1.2017.године.

14. Разматрање Предлога Решења о разрешењу члана Школског одбора ОШ“Арсеније Лома“ Рудник испред јединице локалне самоуправе.

15. Разматрање Предлога Решења о именовању члана Школског одбора ОШ”Арсеније Лома“ Рудник испред јединице локалне самоуправе.

16. Разматрање Предлога Решења о именовању председника Управног одбора Туристичке организације општине Горњи Милановац.

17. Разматрање Предлога Решења о именовању в.д директора Установе „Спортско рекреативни центар“ Горњи Милановац.

Предраг Марковић, струковни економиста из Горњег Милановца, изабран је на место в.д. директора Установе „Спортско-рекреативни центар“, а на предлог одборничке групе „Александар Вучић – Србија побеђује“.

Previous Посета представника Министарства грађевинарства

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I