Eng

Es

It

Sp

Одржана друга традиционална косачка смотра „Винка Радовановић“

Одржана друга традиционална косачка смотра „Винка Радовановић“

У намери да се сачувају традиционалне историјске вредности на планини Рудник у месту Звезда одржана је друга традиционална косачка смотра „Винка Радовановић“, која представља предтакмичење за косидбу на Рајцу. Ове године у косидби хајдучке траве учествовало је 38 косача а титулу најбољег понео је Владета Радојевић. Такмичари су се надметали у кошењу обележених парцела на падинама планине Рудник, а стручна комисија оцењивала је вештину косача, величину откоса и квалитет обављеног посла. Манифестацију је отворио председник општине Дејан Ковачевић.

„Задовољство ми је што имам ту част да отворим ову манифестацију чији је значај препознала и општина Горњи Милановац. Локална самоуправа наставиће да подржава овакве догађаје како би Рудник добио заслужено место на туристичкој мапи Србије“, истакао је председник општине.

И ове године косидба је била празник за очи, живописне народне ношње и везене кошуље одлично су се уклопиле у амбијент Рудника, планине за коју су се борили и српски владари и феудалци а која својим положајем и величином доминира централном Србијом и Шумадијом.

Previous Председник у посети индустрији ХЕЛИОС Србија д.о.о.

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I