Eng

Es

It

Sp

Održana edukacija za poljoprivrdne proizvođače u Gornjem MIlanovcu

Održana edukacija za poljoprivrdne proizvođače u Gornjem MIlanovcu

Seminar za gornjomilanovačke poljoprivrednike na različite teme iz više poljoprivrednih oblasti održan je danas u trajanju od četiri sati u organizaciji Poljoprivredne savetodavne i stručne službe iz Čačka i opštine Gornji Milanovac.
Prisutne je pozdravio zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović saopštivši prisutnima da su u okviru agrarnog budžeta predviđena sredstava za edukacije, tako da će i u buduće biti seminara ali će se u dogovoru sa poljoprivrednicima odabrati teme koje su za njih primarne kako bi svojim saznanjima poboljšali svoju delatnost.


Takođe, zamenik Milovanović je pozvao prisutne poljoprivrednike da se odazovu na javni poziv opštine Gornji Milanovac za dodelu subvencija poljoprivrednicima, odnosno bespovratnih sredstava, koji će biti raspisan odmah po dobijanju očekivane saglasnosti Ministarstva poljoprivrede.
Višečasovni seminar je otvorila Slađana Petrić direktor Poljoprivredne savetodavne i stručne službe iz Čačka.
„Biohemijski i hemijski procesi konzervisanja stočne hrane u postupku siliranja“ bila je prva tema edukacije o kojoj je govorio dipl.ing.Miroslav Jaćimović, predavač Poljoprivredne savetodavne i stručne službe. Dok je na temu „Nege i bolesti papaka“ edukaciju vršio dipl.ing. Ljiljana Ćurčić.
O javnim skladištima govorio je dipl.ing.agroekonomije Radovan Ševarlić, a o primeni tečnih đubriva predavač je bio dipl.ing. Nikola Obradović predstavnik firme „Agrounik doo“.
Što se tiče zaštite ratarskih kultura stručna saznanja poljoprivrednim proizvođačima preneo je dipl.ing.Mirko Radović, a kada je u pitanju zaštita povrtarskih kultura edukaciju na ovu temu izvršio je dipl.ing. Radomir Đekić ispred kompanije Galenika-Fitofarmacija.

Претходни Izdato rešenje vlasniku fabrike vode u Tometinom Polju

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I