ODRŽANA I SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE GORNJI MILANOVAC U NOVOM SAZIVU

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Milisav Mirković je na početku prve sednice Opštinskog veća uputio čestitke svim članovima Veća na izboru i poželeo im uspešan rad i punu saradnju u poslovima koji ih očekuju. Po prvi put, bilo je govora da se rad između članova veća podeli prema oblastima, gde bi svaki od članova bio posebno zadužen za pojedini resor, o čemu će se svi članovi posebno izjasniti.
Na početku svog rada, Opštinsko veće je jednoglasno donelo Rešenje o postavljenju Isaila Todorovića, za sekretara Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac, koji je ovu funciju vršio i u prethodnom sazivu. Potom su članovi Veća utvrdili Predlog odluke o završnom računu budžeta opštine Gornji Milanovac za 2011. godinu i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2012. godinu i uputili ih Skupštini opštine na razmatranje i donošenje. Prema ovim aktima, opština Gornji Milanovac ima za sobom uspešnu budžetsku godinu sa 99,65% izvršenja budžeta i suficitom prihoda nad rashodima, dok je u tekućoj budžetskoj godini planirano usmeravanje dela slobodnih sredstava u pravcu kapitalnih investicija među kojima su pomenute završetak gradskog stadiona, nastavak radova na ulici Kneza Aleksandra sve do zgrade Garnizona Vojske Srbije i u ulici Vojvode Milana, preko puta Gimnazije, kao i radovi na rekonstrukciji grudnog odeljenja Opšte bolnice, na sanaciji krova izdvojenog dela OŠ „Arsenije Loma“ u Ugrinovcima, ali i sanaciji zgrade Opštinske uprave koja godinama nije pretrpela ozbiljniju sanaciju. Pored budžetskih odluka, Skupštini opštine su upućeni i Predlog programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Gornji Milanovac za 2012. godinu, kao i Predlog operativnog plana za odbranu od poplava za vode drugog reda na teritoriji opštine Gornji Milanovac za 2012. godinu. Pored toga, Opštinsko veće je donelo i rešenja o davanju saglasnosti Dečjoj ustanovi „Sunce“ Gornji Milanovac na Odluku o organizovanju letovanja dece u Buljarici 2012. godine i dalo saglasnost Centru za socijalni rad Gornji Milanovac na izmenu finansijskog plana za 2012. godinu.
Članovi veća su prihvatili i Informaciju o građevinskom stanju školske zgrade Osnovne škole „Arsenije Loma“ Rudnik, izdvojeno odeljenje u Ugrinovcima, čijoj sanaciji će se pristupiti u toku ove građevinske sezone, a koja je oštećena tokom prethodne zime u nezapamćenim snežnim nepogodama u poslednjih nekoliko decenija. Na kraju sednice, razmatrana je i Informacija MUP – Sektora za vanredne situacije Beograd o pripremljenosti sistema protivgradne zaštite na teritoriji Radarskog centra „Bukulja“ za 2012.godinu, gde je Miroslav Milovanović, zemenik predsednika opštine, informisao članove veća o visokom stepenu gotovosti milanovačkih protivgradnih strelaca. On je istakao da 22 od 25 stanica na teritoriji opštine imaju sve uslove i ljudstvo za rad, jedna od njih, u Donjim Branetićima će biti spremna posle sanacije objekta, a nastojaće se da se reši problem izmeštanja stanice na Rudniku zajedno sa rukovodstvom „Alas kamena“ i obezbeđenja jednog nedostajućeg strelca na objektu u Polomu. Kako je počela sa radom i protivgradna zaštita Republike Srpske, to se može očekivati znatno bolja situacija u celokuponoj protivgradnoj zaštiti i na teritoriji naše zemlje, s obzirom da nam je iz ovog pravca znatno umanjen priliv gradonosnih oblaka.
Sednica Skupštine opštine najavljena je za četvrtak 14.06.2012. godine.

Previous SUTRA PRVA SEDNICA NOVOIZABRANOG OPŠTINSKOG VEĆA, USKORO I SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Leave Your Comment