Eng

Es

It

Sp

Одржана прва „Милановачка туцијада“

Одржана прва „Милановачка туцијада“

Трећи дан Васкрса и лепо време били су повод да се данас на градском тргу окупи преко 100 малишана предшколског узраста и учествују у такмичењу у куцању ускршњим јајима. Узбуђени малишани су у пратњи својих васпитача пристигли нешто пре 10 часова, за када је била и заказана прва „Милановачка туцијада“. Распоређени у 8 екипа, предшколци су нестрпљиво чекали почетак такмичења.

Иако је свако тврдио да је баш његово јаје најјаче, чак се међу њима нашло и једно дрвено, ипак је победу однео Виктор Настовски.

Присутнима се данас обратио и председник општине Дејан Ковачевић, који је овом приликом подсетио на значај традиције и њеног очувања.

Срби су опстајали кроз векове зато што су чували веру и традицију, а како боље да је сачувамо, него да је негујемо и преносимо с колена на колено? Због тога смо данас овде и зато смо отпочели једну нову манифестацију која ће с годинама прерасти у једну традиционалну – рекао је председник Ковачевић.

Председник је након уручења награда имао прилику да се куца са победником, који је и овог пута показао да је његово јаје најтврђе и да је са правом понео титулу победника у такмичењу у куцању ускршњим јајима.

Победник прве Туцијаде је добио диплому и ваучер у вредности од 5000 динара за књижару „Оригинал“, док су другопласирани и трећепласирани уз дипломе добили ваучере од 3000 динара, које такође могу искористити у књижари. Дипломе за учествовање на првој „Милановачкој туцијади“ су добила сва деца која су учествовала у манифестацији.

Previous На Свечаној седници уручена признања најзаслужнијим грађанима, представницима установа и предузећа и најуспешнијим спортистима

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I