Eng

Es

It

Sp

Одржана седница Општинског штаба за ванредне ситуације

Одржана седница Општинског штаба за ванредне ситуације

У кабинету председника општине Горњи Милановац одржана је пета седница Општинског штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац у условима проглашене ванредне ситуације на делу територије општине. Седницом Штаба председавао је председник општине и командант Штаба Дејан Ковачевић.

„На основу предлога Општинског штаба за ванредне ситуације донео сам Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије општине Горњи Милановац за насељена места: Горњи Бранетићи, Горњи Бањани, Доњи Бранетићи, Озрем, Лозањ, Теочин, Полом, Брезна, Трудељ и Бело Поље, због последица елементарне непогоде – јаке кише са градом. Ванредна ситуација проглашена је како би се лакше сагледале последице невремена и обезбедила средства из буџета за санирање тих последица. Комисије ће спремити извештаје које ћемо разматрати на седници Општинског већа, како би што пре помогли нашим суграђанима који су погођени овим невременом“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Начелник Општинског штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевић истакао је да су деловањем противградних стрелаца у великој мери ублажене штете којесу и сада велике. Деловало је 14 противградних станица и испаљене су 53 ракете.

Механизација и радници Јавног предузећа за изградњу општине од суботе су на терену и отклањају проблеме који су се појавили на путној инфраструктури након невремена. Екипе Телеком Србије и Електропривреде Србије налазе се на терену и отклањају кварове који су након оваквог невремена неизбежни. Након невремена дошло је до оштећења далековода па су без електричне енергије били Клатичево, Шилопај, Церова, Накучани и Врнчани. Тај квар је отклоњен и ова места имају електричну енергију. На електромрежи је од суботе отклоњено преко 100 кварова.

У закључку са седнице Штаба за ванредне ситуације констатовано је да нема повређених и угрожених суграђана, да Канцеларија за пољопривреду и Одељење за инспекцијске послове припреме извештај за седницу Општинског већа. Штаб апелује на председнике месних заједница да се у својим могућностима организују у отклањању последица непогоде. Ситуација на угроженим местима је нормализована и ради се на отклањању штете.

Previous Ванредна ситуација на делу општине Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I