Eng

Es

It

Sp

Одржана седница Општинског већа

Одржана седница Општинског већа

У Великој сали органа општине Горњи Милановац одржана је двадесет седма седница Општинског већа општине Горњи Милановац. На дневном реду нашло се седам тачака.

Након усвојеног записника са претходне седнице, чланови Општинског већа разматрали су нацрт и утврдили предлог Одлуке о усвајању Плана детаљне регулације за катастарске парцеле број 10257,10265/1 и 10265/7 КО Горњи Милановац, инвеститора Компаније „Таково“ А.Д.

Општинско веће је потом разматрало Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, чији је оснивач општина Горњи Милановац, за период од 1.1.2017. до 30.06.2017. године.

Већници су разматрали и предлог решења о давању сагласности на измене финансијских планова за 2017.годину за основно образовање у Основним школама:

„Краљ Александар I“ Горњи Милановац,

„Момчило Настасијевић“ Горњи Милановац,

„Свети Сава“ Горњи Милановац,

„Десанка Максимовић“ Горњи Милановац,

„Таковски устанак“ Таково,

„Иво Андрић“ Прањани и

ОШ „Арсеније Лома“ Рудник.

Приликом разматрања решења о апропријацији које се нашла на Општинском већу као пета тачка дневног реда, председник општине Дејан Ковачевић је упознао већнике са тренутним радовима на инфраструктури у општини Горњи Милановац:

„Желим да вас упознам о неколико јако битних ствари када је инфраструктура у питању.Радови на уређењу Брда мира почеће одмах по окончању јавне набавке.Буџетом су опредељена средства од 28.567,254 динара плус 20.000.000 из Министарства привреде. Завршене су улице Бранка Радићевића и тротоар у Хајдук Вељковој улици.Радови су у току у улици наредника Петровића.За улице Петра Кочића и Браће Аврамовића уговори су закључени.Укупно за изградњу ових улица опредељено је 14.918.000.00 динара.

У току је расписивање јавних набавки за израду тротоара у улици цара Душана, реконстрункција јавне расвете у циљу рационализације 20.000 000, реконструкција јавне расвете у Железничкој улици 2.100.000.00 динара и за видео надзор 15.000.000.00 динара.

Инвестиција коју такође радимо заједно са републиком која је у току је прва и друга фаза канализације Чаир у износу око 15 000 000 динара.

Асфалтирани су локални путеви које 100% финансира локална самоуправа у укупном износу од 27 591 000 су следећи: локални пут Прањани аеродрум, локални пут у Лоповцу, пут у Бершићима Бершићи – Галич затим локани путеви у Доњој Врбави, Грабовици и на Руднику.

Остало је још да се ураде локални пут Шилопај – Церова локални пут у МЗ Липовац који се настављас у дужини од 300 метара и локлани пут у Гојној Гори.

Завршене су и јавне набавке за некатегорисане путеве, изабрани су извођачи и следи потписивање уговора.Укупна вредност тих радова је 58 660 000 а радиће се некатегорисани путеви у МЗ Прањани – варошица доњи пут, Браловићи, Локва 1, Симовац , Локва 4 затим путеви у МЗ Угриновци, МЗ Бранетици Маџарац,МЗ Гојна Гора Чоловићи, МЗ Озрем Пешовићи,МЗ Брђани Лазањац, МЗ Доња Црнућа Живковића бреза,МЗ Трудељ Матићи -Лазаревићи,МЗ Леушићи Недељковићи – Гавровићи, МЗ Брусница Лучићи и Јефтовићи, МЗ Доња врбава Мокро поље, МЗ Бершићи Јасик и Шоговићи МЗ Лозањ Гачићи, МЗ Луњевица Петковићи, МЗ Драгољ, Враћевшница и Шилопај.

Поред ових путних праваца постигли само накнадан договор са ЈП Коридори Србије, а да извођач радова Азвирт коначно заврши оно што смо накнадно установили да су они користили путних праваца, а нису у прошлој години извршили санацију.То су два путна правца у Брђанима која су завршена у суботу, један део пута у Семедражи који је завршен и остао је један део који ће бити урађен до краја месеца.До краја месеца ће се урадити и излазак са регионалног пута и скретање за Врнчане“, објаснио је Ковачевић.

Усвајањем решења о употреби средстава из текуће буџетске резерве, веће је одобрило 98.000 динара за набавку противпаних сијалица, противпожарне апарате и вршење против пожарне контроле за дограђени објекат ПУ Сунце. Током ове тачке дневног реда председник општине Дејан Ковачевић информисао је већнике да је добијањем Решења о употреби објекта и противпожарне сагласности дограђени објекат ПУ Сунце од данас у у потреби те да се тако капацитет вртића проширује за сто нових полазника ове установе.

Previous Срећан полазак у школу!

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I