Eng

Es

It

Sp

Одржана седница Општинског већа

Одржана седница Општинског већа

У Великој сали органа општине Горњи Милановац одржана је седница Општинског већа. На дневном реду нашло се 16 тачака.

Општинско веће донело је Закључак о утврђивању предлога Одлуке о завршном рачуну буџета општине Горњи Милановац за 2016.годину и Закључак о утврђивању предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за 2017. годину и упутило их Скупштини општине на разматрање и усвајање.

„Вишак који се појавио на завршном рачуну је део неутрошених средстава, што у делу инвестиција, што у делу планираних а неутрошених средстава јавних предузећа и установа који су корисници општинског буџета. Укупан вишак је око 207 милиона динара, највише неисплаћених средстава је са позиције за градњу Дома културе, јер је у току поступак доказивања колико су стварно коштали ти радови. Према извештају ревизије, новац је трошен законски, постоји само мала напомена ревизора по питању судских спорова и могућности да све одједном стигне на наплату, али се то неће догодити. Претходно руководство је немаром или намерно дозволило појединцима да неплаћају таксе за заузеће јавне површине. У наредном периоду ћемо, уз консултације са правном службом, видети какве су могућности да им ретроактивно наплатимо накнаду за све време коришћења. Сви они убирају приход користећи јавне површине, а изговори да је закуп скуп и томе слично нису прихватљиви. Нико не може да се богати на рачун грађана и буџета општине. Што се тиче извршења буџета за прошлу годину, ја сам задовољан односом прихода и расхода и похвалио бих буџетске кориснике, с обзиром да је преко 82% извршење буџета. Надам се да ће у овој години бити још веће извршење, крећемо ужурбано са инвестицијама и надам се да ћемо до краја грађевинске сезоне све планирано урадити. Ребалансом је највише новца опредељено за инвестиције, око 60 милиона динара и 50 милиона динара за прибављање грађевинског земљишта за индустријску зону, јер желимо да привучемо инвеститоре. Нећемо прибављати земљиште док не будемо имали јасно дефинисано који инвеститор долази, јер не желимо да купујемо земљиште које ће стајати пусто већ желимо рационално да располажемо средствима. Наравно, за све је потребно да и Скупштина општине да свој суд и заузме став јер ћемо, као и до сада, радити по прописима“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Донет је Закључак о утврђивању предлога Одлуке о изменама и допунама одлуке о Општинској управи општине Горњи Милановац, којом је предвиђено да Канцеларија за локални економски развој постане Одељење за локални економски развој и инвестиције, а донет је и Закључак о утврђивању предлога измена и допуна Кадровског плана Општинске управе и Општинског правобранилаштва општине Горњи Милановац у 2017.години,који је упућен Скупштини општине на разматрање и усвајање.

Усвајањем Закључка о утврђивању предлога Одлуке о начину изградње, доградње, реконструкције, адаптације и санације инфраструктурних објеката на територији општине Горњи Милановац, према извору финансирања и њеним усвајањем на седници Скупштине општине јасно ће се дефинисати начини и поступци финансирања изградње некатегорисаних путева и могућност учешћа грађана у односу грађани 1 – општина 3.

Општинско веће усвојило је и Закључак о утврђивању предлога Одлуке о давању у закуп земљишта на деловима к.п. бр. 40306/2, 40306/3, 40306/4 , 40306/6, 40306/13, 40306/14 и 40307/1 све у КОГорњи Милановац, ради изградње помоћног градског фудбалског стадиона, Закључак о утврђивању предлога Одлуке о приступању прибављања непокретности – градског грађевинског земљишта на потесу „Ражаник“, прикупљањем писмених понуда, у јавну својину општине Горњи Милановац, Решење о изменама и допунама Решења о расподели средстава за суфинансирање пројеката заштите, очувања и управљања културно – историјским наслеђем, цркава и верских заједница из буџета општине Горњи Милановац у 2017.години, Закључак о усвајању Записника Комисије за утврђивање основа и висине накнаде штете настале услед уједа и напада паса луталицаса седнице Комисије од 28.04.2017.године и Закључак о прихватању измена и допунама Ценовника услуга и радова у ЈП за изградњу општине Горњи Милановац.

Већници су усвојили Закључак о давању сагласности на одлуке Привременог управног одбора Установе „Спортско – рекреативни центар“ Горњи Милановац о издавању у закуп пословног простора на градском базену у Горњем Милановцу и на измене Ценовника услуга Установе „Спортско – рекреативни центар“. Према речима в.д. директора Установе „Спортско – рекреативни центар“ Предрага Марковића цене карата за Градски базен биће 150 динара за одрасле, 100 динара за ученике основних и средњих школа, породична сезонска карта 8000 динара, индивидуална сезонска карта 3000 динара, док је за децу до 7 година улаз на базен бесплатан у пратњи родитеља.

Донета су и Решења о отварању апропријације,Решења о употреби средстава текуће и сталне буџетске резерве, Решења о одобравању коришћења годишњег одмора начелнику Општинске управе и општинском правобраниоцу.

Previous „Недеља енергије“ у Београду

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I