Eng

Es

It

Sp

Одржана седница Општинског већа

Одржана седница Општинског већа

На данас одржаној седници Општинског већа у Горњем Милановцу разматрано је двадесет шест тачака дневног реда.

На почетку седнице донето је Решење о постављењу општинског правобраниоца општине Горњи Милановац. За општинског правобраниоца постављена је Марија Филиповић, дипломирани правник из Горњег Милановца, запослена у Општинској управи општине Горњи Милновац на позицији шефа Одсека комуналне инспекције.

У оквиру треће тачке дневног реда, Општинско веће је усвојило предлог Председника општине и донело Решење о разрешењу начелника Општинске управе општине Горњи Милановац, Горице Петровић. С тим у вези, донет је и Закључак о расписивању јавног огласа за поставњење новог начелника Општинске управе општине Горњи Милановац.

Усвојен је Предлог Општинског већа за приступање доношењу новог Статута општине Горњи Милановац.

Председник Скупштине општине Горњи Милановац, Александар Јевтовић, приликом свог излагања везаног за нацрт Одлуке о Општинској управи општине Горњи Милановац, истакао је да су нацртом јасно одређени послови Општинске управе у складу са Законом о локалној самоуправи и Статутом општине, тако да се више неће догађати да Општинска управа сама себи издаје грађевинске дозволе, затим буде инвеститор за градњу објеката, сама себе приликом градње инспекцијски контролише, а као резултат свега тога није у стању да сама себи изда употребну дозволу. Радна група за припрему и израду Нацрта нове Одлуке о Општинској управи општине Горњи Милановац дошла до става да је у оквиру Општинске управе уместо досадашњи 12 организационих јединица на нивоу одељења, потребно да постоји 5 таквих јединица уз 3 јединице на нивоу канцеларије: Канцеларија за пољопривреду, Канцеларија за локани економски развој и Канцеларија за заштиту животне средине. На тај начин ће се знатно смањити број руководећег кадра, а повећати број извршилаца што ће довести до ефикаснијег и квалитетнијег пружања услуга нашим суграђанима. Веће је утврдило Предлог одлуке о Општинској управи општине Горњи Милановац.

Утврђен је Предлог одлуке о измени Одлуке о образовању Савета за здравље за територију општине Горњи Милановац, као и Предлог Правилника о поступку и начину решавања захтева грађана за накнаду штете настале услед уједа или напада паса луталица, Предлог решења о давању претходне сагласности ОШ “ Арсеније Лома“ Рудник за давање у закуп за време летњег распуста отворених спортских терена и фискултурне сале.

Након тога усвојени су извештаји о раду за 2015.годину Центру за социјани рад, предшколској установи „Сунце“, Културном центру, Музеју рудничко-таковског краја, Библиотеци Браћа Настасијевић и Туристичкој организацији општине Горњи Милановац.

Извештај о раду и финасијском пословању Дома здравља Горњи Милановац упућен је Скупштини општине као оснивачу Дома здравља на разматрање уз Закључак Општинског већа да се наведени Извештај о раду и финансијском пословању Дома здравља не усвоји.

Председник Радне групе за испитивање стања у Дому здравља др Миро Лазеревић истакао је да је круцијални проблем у Дому здравља неадекватна систематизација која је довела до судских и адвокатских трошкова и оптеретила општински буџет више од 50 милиона динара. Хитно је доношење систематизације на коју ће дати сагласност Министарство здравља и видети колики је вишак у Дому здравља.

На данашњој седници одобрена су средства из текуће буџетске резерве, донето Решење о промени апропријације, Решење о давању сагласности на измене и допуне финансијског плана Председника општине за 2016.годину, Закључак о расписивању јавног конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Горњи Милановац у 2016.години. Дата је сагласност на измену и допуну финансијких планова месних заједница за 2016.годину Брезна, Неваде и Бело Поље за 2016.годину. Донет је Закључак о набавци и испоруци противградних ракета.

На крају, Општинско веће је донело Закључак о усвајању програма обнове објеката за уређење водотокова општине Горњи Милановац и прихватило одлуке управног одбора ЈП за водоснабдевање „Рзав“ Ариље и упутило Скупштини општини на разматрање.

Previous Пријем представника Амбасаде Сједињених Aмеричких Држава

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I