Eng

Es

It

Sp

Održana sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac

Održana sednica Opštinskog veća opštine Gornji Milanovac

Četrnaest izveštaja o prošlogodišnjem radu gornjomilanovačkih javnih preduzeća i ustanova danas su jednoglasno usvojeni na sednici Opštinskog veća, kojom je presedavao predsednik opštine Milisav Mirković. Direktori svih javnih preduzeća i ustanova, odnosno izvestioci, većnicima su izlagali o svom delovanju, programima i realizaciji, a pojedini su izlagali i o potrebama za izmenama u finansijskom planu.
Generalno, sva opštinska preduzeća i ustanove su u toku prošle godine pozitivno poslovala sa programima i sredstvima koja su planski predviđena u ovim organizacijama, a uskladu sa obavezujućim zakonskim normativima. Zbog svog uspešnog poslovanja pojedina preduzeća su bila i javno pohvaljena od strane nekoliko većnika.
Predsedavajući Opštinskog veća, predsednik opštine Milisav Mirković, izjavio je nakon zasedanja sednice Veća, da je lično zadovoljan prošlogodišnjim radom i delovanjem budžetskih korisnika, većina od njih su dosta dobro funkcionisali, ali uvek može bolje i više. Najavivši da će u ovoj godini nastupiti i niz promena, posebno u jednoj temeljnoj analizi kadrova i zaposlenih u vršenju radnih obaveza u svim preduzećima i ustanovama, sa rešavanjem određenih viškova novim sistematizacijama ili pojedinim preraspodelama. Kako je rekao predsednik opštine, do sada je vršena solidarna raspodela sredstava, a u buduće razmatraćemo kvalitet programa i projekata sa kojima će ova preduzeća i ustanove konkurisati i skladu sa tim će biti vršena raspodela budžetskih sredstava.
U nastavku sednice razmatrani su i usvojeni predlozi rešenja o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve, i to za potrebe popravke stare i nabavke nove pumpe za vodu u pranjanskoj OŠ „Ivo Andrić“ u iznosu od 109.800,00 dinara, za odlazak veterana atletskog kluba „Veteran“ u Mađarsku na svetsko prvenstvo u atletici za verterane odobreno je 60.000 dinara. Istim iznosom pomognut je karate klub „Takovo“ za troškove organizacije sportske karate manifestacije. Danas odobrenih 20.000 dinara upotrebiće Lovačko udruženje „Milan Obrenović“ za troškove organizacije lovačke lutrije čiji je ceo prihod opredeljen za kupovinu divljači i hrane za divljači, a sa dodatnih 10.000 dinara ovom Udruženju biće omogućena organizacija grupnog lova na lisice na terenima lovačkog društva „Fazan“ u Pranjanima gde će učestvovati 150 lovaca.
U danas izloženom izveštaju tri obrazovane Komisije sa zadatkom sprovođenja postupka za raspodelu srestava za 2014. godinu udruženjima iz oblasti kulture, socijale, zdravstvene zaštite i crkvama, a koji se finansiraju ili sufinasniraju iz opštinskog budžeta, navedeno je da je raspisanim javnim pozivom u lokalnom listu prispelo 46 blagovremenih prijava iz ovih oblasti, od toga tri nisu ispunile konkursne uslove. Tako da će ukupan iznos predviđenih budžetskih sredstava u iznosu od 4.900.000 dinara, prema mišljenju tri zasebne Komisije, biti raspoređen tako što će se 2,5 miliona dinara odvojiti za potrebe kulturnih aktivnosti za ukupno 18 prijava, za potrebe prijavljenih 9 crkvenih organzacija odobreno je milin i po dinara i za 16 prijavljenih udruženja i društava za potrebe socijalne i zdravstvene zaštite izdvojeno je 900.000 dinara.

Претходни Zbor građana Rudničana

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I