Eng

Es

It

Sp

Zbor građana Rudničana

Zbor građana Rudničana

Zbor građana Rudničana održan je juče u varošici na planini Rudnik, kojim je presedavao predsednik Saveta mesne zajedice Rudnik Vučko Stojković. Po određenom dnevnom redu Rudničani su izabrali tročlano predsedništvo ovog tela, ali je najviše polemike bilo oko reševanja problema vodosnadbevanja Rudnika, velikog projekta na koji Rudničani sa nestrpljenjem čekaju, a koji zahteva velika novčana ulaganja i ogroman posao.
Zboru građana na Rudniku, prisustvovao je i predsednik opštine Milisav Mirković sa saradnicima koji je pozdravio sve prisutne i osvrnuo se na problem vodosnabdevanja Rudnika, istakavši da je jedino i trajno rešenje ovog pitanja dovođenje vode sa Rzava, a za tu namenu planirana su velika budžetska sredstva. Saopštivši prisutnima da su nabavljene cevi, a plan je da se u toku ove godine sa cevima stigne do Majdana. Pored sredstava planiranih budžetom u finansiranje će se uključiti i ROC „Rudnik“, najavio je predsednik Mirković. Direktor JKP“Gornji Milanovac“ Rajko Nešković je u vezi vodosnabdevanja, obavestio prisutne da se paralelno sa planovima oko dovođenja vode sa Rzava radi i na povećanju kapaciteta vode sa lokalnih izvora,tako da je trenutan priliv vode povećan na 13,2 l/sec.
Što se tiče zahteva za izgradnjom skijališta na Rudniku čeka se saglasnost, odnosno dozvola Kontrole leta kako bi se moglo postaviti skijalište i opremiti u planiranoj dužini. U izradi je Plan generalne regulacije za naseljeno mesto Rudnik, potvrdio je prisutnima Mirković.

  1. Što se tiče sportskog bazena na Rudniku, kao što znate, vraćen je opštini Gornji Milanovac i predat na upotrebu gornjomilanovačkom sportskom centru. U narednom periodu biće ponuđena mogućnost da se pronađe zainteresovani zakupac koji će biti u mogućnosti da investira u renoviranje i održavanje ovog bazena, a koji će doprineti turističkoj ponudi Rudnika, najavio je predsednik opštine.

Kod firme iz Kaća „Unimet“ d.o.o ostalo je da se reši deo imovinskih odnosa za objekat bivše MK „Rudnik“. Rudnom rentom ostvarena je korektna saradnja sa ROC-om „Rudnik“, naime ovim sredstvima koja se uplaćuju u budžet opštine asfaltiran je deo puta od Rudnika prema Majdanu. Zamenjen je i sistem uzbunjivanja na brani jalovišta rudnika. Što se tiče učešća građana u asfaltiranju puteva, na njihova skupljena sredstva biće dodata sredstva iz budžeta u odnosu 1:2, poručio je predsednik opštine. Budžetom Opštine Gornji Milanovac za poljoprivredu planirani iznos je 20.000.000,00 dinara. Plan je poslat na saglasnost u resorno ministarstvoi i ovih dana se čeka potvrda.
U razgovoru sa meštanima Rudnika,oni su istakli da je najveći problem pijaća voda u letnjem periodu kada se poveća nivo koncentracije arsena u vodi i dolazi do zabrane za korišćenje.Pored toga primedbe građana su bile i na nezavršeni deo trotoara u dužini od 40m u glavnoj ulici zbog nerešenih imovinskih odnosa, divlja deponija Đurevica, komunikacija sa „Srbija šumama“,turistička taksa i druga sporna pitanja i zahtevi koji su se našli u zapisniku sa ovog zbora i za koje će se pronaći moguća rešenja .

Previous

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2023 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб одржава и ажурира: АVI SOLUTIONS