Eng

Es

It

Sp

Одржана седница Скупштине општине

Одржана седница Скупштине општине

У Великој сали органа општине Горњи Милановац одржана је једанаеста редовна седница Скупштине општине Горњи Милановац. На дневном реду биле су 52 тачке.

На почетку седнице Скупштина општине је констатовала да је престао мандат одборнику Александру Исаиловићу, услед подношења оставке. Скупштина је донела Одлуку о потврђивању мандата новом одборнику Миленку Малетковићу, са изборне листе „ИВИЦА ДАЧИЋ – Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС).

Усвојена је Одлука о изменама и допунама одлуке о Општинској управи општине Горњи Милановац, којом је предвиђено формирање Кабинета председника општине, као и да Канцеларија за локални економски развој постане Одељење за локални економски развој и инвестиције, а донетесу измене и допуне Кадровског плана Општинске управе и Општинског правобранилаштва општине Горњи Милановац у 2017.години.

Скупштина општине донела је Одлуку о начину изградње, доградње, реконструкције, адаптације и санације инфраструктурних објеката на територији општине Горњи Милановац, према извору финансирања и према речима начелника Општинске управе Александра Јевтовића, њеним усвајањем јасно су дефинисани начини и поступци финансирања изградње некатегорисаних путева и могућност учешћа грађана у односу грађани 1 – општина 3.

Усвојене су и две одлуке из урбанизма: Одлука о давању у закуп земљишта на деловима к.п. бр. 40306/2, 40306/3, 40306/4 , 40306/6, 40306/13, 40306/14 и 40307/1 све у КО Горњи Милановац, ради изградње помоћног градског фудбалског стадиона и Одлука о приступању прибављања непокретности – градског грађевинског земљишта на потезу „Ражаник“, прикупљањем писмених понуда, у јавну својину општине Горњи Милановац.

Скупштина је донела и Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Горњи Милановац за 2017.годину.

Одборници су једногласно донели и Одлуку о усвајању Локалног акционог плана за унапређење положаја избеглих и интерно расељених лица, повратника по основу споразума о реадмисији, миграната у потреби без утврђеног статуса и тражилаца азила у општини Горњи Милановац, за период 2017-2021.године. Овај Локалнои акциони план стратешки је документ општине Горњи Милановац и заснован је на свеобухватној анализи ситуације који изражава дугорочно опредељење локалне самоуправе да побољша услове живота и могућности за интеграцију избеглих, интерно расељених лица и повратника у локалну заједницу, као и развијања свести домицилног становништва о потребама, култури и обичајима миграната у потреби без утврђеног статуса и тражилаца азила. Општи циљ Локалног акционог плана за период 2017-2021. године је побољшање социјално-материјалног положаја избеглица, интерно расељених лица и повратника по основу споразума о реадмисији на територији општине Горњи Милановац, решавањем њихових стамбених потреба и подстицањем економског оснаживања, као и обезбеђивање предуслова за решавање проблема миграната јачањем капацитета локалне самоуправе и промовисањем толеранције према тражиоцима азила и мигрантима у потреби без утврђеног статуса.

Током лета ће на Руднику поново бити одржан традиционални кошаркашки камп „Каста“. Одборници су усвојили Решење о давању претходне сагласности ОШ „Арсеније Лома“ Рудник за давање у закуп за време летњег распуста отворених школских спортских терена и фискултурне сале за потребе овог кампа. Скупштина општине донела је Закључке којима су усвојени Извештаји о раду са финансијским извештајима за 2016. годину установа и предузећа чији је општина оснивач, као и Извештај о раду Oпштинске управе за 2016. годину.

Начелник Општинског штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевић представио је одборницима Скупштине општине Извештај о раду Општинског штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац за 2016. годину, Плана рада Општинског штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац за 2017. годину и Оперативни план за одбрану од поплава за воде другог реда на територији општине Горњи Милановац за 2017.годину. Сва три документа једногласно су усвојена.

Усвојене су две тачке дневног реда које се односе на пословање Јавног предузећа за водоснабдевање „Рзав“ Ариље.

Досадашњи вршилац дужности директора Музеја рудничко-таковског краја Александар Марушић изабран је за директора те институције.

Одборници су донели и Решења о разрешењу и именовању чланова школских одбора испред локалне самоуправе. Усвојена су и Решења о именовању чланова Управног одбора Предшколске установе „Сунце“, Управног и Надзорног одбора Установе „Спортско – рекреативни центар“.

Скупштина општине донела је Закључак о прихватању измена и допуна Ценовника услуга и радова у Јавном предузећу за изградњу општине.

Previous Усвојен ребаланс буџета

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I