Eng

Es

It

Sp

Održana sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac

Održana sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac

Današnja sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac realizovana je kroz sedamanest tačaka dnevnog reda, a među prvima je bilo razmatranje i usvajanje budžetskog rebalasa sa povoljnim povodom – u korist uvećanja budžetskih sredstava za ovu godinu, uplatom 48.420.000 dinara republičkih sredstava na račun opštine poslednjeg dana predhodne godine, tako su se sredstava na izvodu o stanju na budžetu našla u ovoj godini. Drugi razlog budžetskog rebalansa, takođe, podstaknut je istim povodom, a to je priliv sredstava u iznosu od 3.123.000 dinara na kraju prošle godine od Filmskog centra Srbije, a u svrhu unapređenja tehničke baze gornjomilanovačkog bioskopa. Danas je usvojena i odluka o pristupanju pribavljanja zemljišta u javnu svojinu opštine za potrebe gradnje škole u Semedraži, putem javne nabavke.
Odbornici su danas razmatrali i usvojili godišnji izveštaj o radu Opštinske uprave, a detaljno o izveštaju govorila je načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović, napomenuvši da je izveštaj objedinjen od propisa kojima se uređuje delokrug rada i vršenje ovlašćenja, zatim predstavljen je opis rada i učinak unutrašnjih organizacionih jedinica tj. odeljenja, napomenuvši da se nad radom Opštinske uprave vrše redovni inspekcijski nadzori, ustanovljeni su odnosi Opštinske uprave prema drugim organima opštine, kao i to da je rad u potpunosti dostupan javnosti, podložan kritici i javnoj kontroli građana. Takođe, načelnica je pobrojala preduzete poslove u smislu investicija i tehničkog održavanja na započetim i realizovanim projektima u izveštajnom periodu. Pomenuvši neke od njih, započetu adaptaciju upravne zgrade u ulici Tihomira Matijevića, izgradnju nekoliko kotlarnica i uređenje sportskih sala pri osnovnim školama, izrađena je projektna dokumentacije za rekonstukciju Doma kulture, za ove radove u toku je postupak javne nabavke, urađena je komunalna infrastruktura za uvođenje video nadzora u Gornjem Milanovcu, pružena je stručna i tehnička podrška „Koridorima Srbije“ pri ekspropriaciji nepokretnosti u izgradnji auto-puta. Potom, urađenim projektnim zadatkom započeta je sanacija i revitalizacija spomen parka „Brdo Mira“. Aktivnosti Opštinske uprave u prošloj godini bile su usmerene i na realizaciju nekoliko međunarodnih i nacionalnih projekata, bilo kao nosioci projekta ili kao partneri na projektu. Na kraju izlaganja, načelnica Uprave se zahvalila svom timu saradnika na uspešno izvršenim poslovima u protekloj godini, naznačivši da će se tako nastaviti i u budućem periodu pod sloganom „poštovanje zakonskih propisa“.
Javne pohvale na rad Opštinske uprave uputili su i odbornici Mihailo Vučetić, Dragan Đorđević, kao i predsednik opštine Milisav Mirković koji je napomenuo da sadašnji rad Uprave je neuporediv sa radom Opštinske uprave pre nekoliko godina u pozitivnom smislu, na čelu sa načelnicom Goricom Petrović, koja profesionalno koordinira sa timom mladih stručnih ljudi bez prisustva politike i to je za veliku pohvalu.
Odbornici su bili jednoglasni o imenovanju Dragana Arsića diplomiranog politikologa za novinarstvo i komunikologiju za direktora gornjomilanovačkog Kulturnog centra, inače dosadanjeg vršioca dužnosti ove funkcije u ovoj ustanovi.
Od danas odlukom odbornika nova cena vode će biti za fizička lica 10% skuplja, za privredu 8%, dok će cena iznošenja, transporta i deponovanja komunalnog čvrstog otpada biti uvećana za 10% .
Danas je usvojen i finansijski plan apoteke Gornji Milanovac, kao i program rada Međuopštinskog istorijskog arhiva za grad Čačak i opštine Gornji Milanovac i Lučani za 2014. Godinu, kao i niz drugih pitanja.

Previous Održano Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac

Leave Your Comment

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I