Održana treća ekspertska misija na Exchange 3 projektu – Stručnjaci za turizam iz Čajetine i G.Milanovca po treći put u poseti Beočinu

U periodu od 14.-16. marta 2012. u Beočinu je po treći put boravilo dvoje stručnjaka- Mira Mirković, direktor Turističke organizacije opštine G.Milanovac i Vladimir Živanović iz Turističke organizacije Zlatibor, u sklopu održavanja edukativnih aktivnosti na projektu „Beočin – nova vizija turističke destinacije! Stvaranje preduslova za razvoj ruralnog turizma u opštini Beočin“. Projekat se realizuje zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske unije, kroz Exchange 3 program, a u njegovoj realizaciji učestvuju Opština Beočin, Opština Čajetina, Centar za ravnomerni regionalni razvoj – CenTriR iz Beograda i Turistička organizacija opštine G. Milanovac.

Trodnevna obuka je bila posvećena razgledanju vinskih podruma i smeštajnih kapaciteta kojima raspolažu beočinski domaćini uključeni u edukaciju na projektu, kako bi sa stručnjacima razmenili mišljenja o mogućem poboljšanju njihove turističke ponude. Vrlo pozitivni utisci koje je ostavila ljubaznost domaćina, kao i kvalitet i bogatstvo ponude uverili su sve učesnike ekspertske misije da Beočin ima izuzetnog potencijala da se vrlo brzo nađe na mapi poželjnih turističkih destinacija u Srbiji i regionu. Drugi deo obuke se odnosio na predstavljanje učesnicima primera dobre prakse koji se odnose na neke od strateških pravaca razvoja turizma u opštini Beočin (nautički i plovidbeni turizam, manifestacioni turizam, vinski turizam, eko i geo- turizam), a koji su predviđeni Programom razvoja turizma usvojenim od strane Skupštine opštine Beočin tokom februara meseca.
Nastavak edukativnih aktivnosti je predviđen za april i maj, kada će 15 beočinskih domaćina po drugi put se uputiti u posetu domaćinima na Zlatiboru i u G. Milanovac, kako bi unapredili svoja znanja o započinjanju posla u domenu pružanja usluga u ruralnom turizmu.

Previous ODRŽANA 29. SEDNICA SKUPŠINE OPŠTINE GORNJI MILANOVAC

Leave Your Comment