Одржана трећа милановачка „Туцијада“

Трећег дана Васкрса, у Парохијском дому цркве Свете Тројице у Горњем Милановцу организовано је такмичење у куцању јајима. У надметању су, као и претходних година учествовали малишани из Предшколске установе „Сунце“ који су са великом радошћу дочекали овај дан.

Присутнима се обратио председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић који је овом приликом подсетио на значај традиције и њеног очувања.

– Изузетно сам поносан што смо пре три године покренули ову лепу манифестацију, која се зове „Туцијада“. Она је настала тако што су чланови мог кабинета желели да учине нешто лепо за вас. Презадовољан сам јер учимо децу од малих ногу да поштују традицију и веру, јер без културе, вере и традиције не постоји иденитет једног народа, а без идентитета не постоји ни народ. Драго ми је што се у школама све више деце пријављује за веронауку, јер то јесте један од начина како можемо да очувамо веру и традицију – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Председник је уручио награду победнику овог такмичења Луки Јоксићу, а након тога је имао прилику да се куца са њим. Победник Туцијаде је добио диплому и ваучер у вредности од 5.000 динара који може искористити у књижари „Оригинал“, док су другопласирани и трећепласирани уз дипломе, добили ваучере у вредности од 3.000 динара, које такође могу искористити у књижари.

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Расписан јавни конкурс за постављање начелника Општинске управе Горњи Милановац