Расписан јавни конкурс за постављање начелника Општинске управе Горњи Милановац

На 62. седници Општинског већа, општине Горњи Милановац усвојене су све тачке дневног реда. Већници су између осталог дали сагласност и на измене финансијских планова  буџетских корисника. Дејан Ковачевић, председник општине, прокоментарисао је данашњу седницу као тачке којима је проширен дневни ред овог заседања.

-Данашња седница Општинског већа превасходно је организована да бисмо усвојили све измене финансијских планова после ребаланса буџета општине Горњи Милановац, како би све установе, јавна предузећа, општинска управа и директни корисници буџета могли да користе средства која су добили ребалансом и како би општина наставила несметано да функционише у наредном периоду. Такође, имали смо две тачке допуне дневног реда везане за расписивање Јавног конкурса за избор начелника Општинске управе. Већ дуже време имамо заменика начелника Општинске управе који обавља све послове везане за Општинску управу, али нисмо изабрали начелника. Овим путем смо расписали конкурс. Конкурс ће трајати 15 дана. Након завршеног конкурса, комисија која је данас формирана размотриће све пристигле пријаве, а Општинско веће ће поставити новог начелника Општинске управе – изјавио је председник Ковачевић.

Већници су поред осталог данас усвојили и Анекс Уговора о регулисању односа између Општине Горњи Милановац  и предузећа „Аутопревоз” из Чачка за текућу годину,  поводом обезбеђивања права на бесплатан превоз и превоз са попустом повлашћеним категоријама путника и обезбеђења превоза за  лица која, у складу са законом, остварују право на бесплатан превоз о трошку Општине Горњи Милановац. Право се односи на лица власнике борачких легитимација.  

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Град под Рудником ускоро добија још један вртић