Eng

Es

It

Sp

Одржани тренинзи интелектуалних вештина

Одржани тренинзи интелектуалних вештина

Тренинзи интелектуалних вештина за ученике са територије општине Горњи Милановац одржани су у просторијама ОШ „Момчило Настасијевић“ и гимназије „Таковски устанак“. Први тренинг „Брзо читање“ одржан је 29. и 30. новембра, док је други под називом „Технике памћења“ одржан 6. и 7. децембра текуће године. У овој основној школи организована је обука за ученике од петог до седмог разреда, док су у Гимназију прилику да присуствују обуци имали ученици осмог разреда основних школа као и ученици средњих школа. Обуку су реализовали едукатори београдске Школе интелектуалних вештина.

Ива Попов, едукатор који је радио са децом у ОШ „Момчило Настасијевић“ рекла је да учење технике брзог читања има за циљ да, поред тога што повећава саму брзину читања задржава, а касније и повећава разумевање у читању: „Основни циљ је да деца и генерално сви од 9 до 109 година науче како да читају различите врсте литературе. При том, мислим на неку интелектуалну литературу, на романе, као и на то како да читају лекције за школу.“ Када је реч о техници памћења, Попов је истакла да су то технике које омогућују да јако великом брзином како деца тако и одрасли могу да запамте низове који су им неопходни.

Ученици који су похађали тренинге интелектуалних вештина изјавили су да им је стечено знање знатно олакшало учење.

Тренинге интелектуалних вештина похађало је укупно 75 ученика са територије општине Горњи Милановац. Едукацију су организовали општина Горњи Милановац и компанија „Swisslion – Takovo“.

Previous У буџет за наредну годину акценат стављен на инвестиције

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I