Eng

Es

It

Sp

Održano Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac

Održano Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac

Članovi veća opštine Gornji Milanovac danas su prvenstveno razmatrali iznenadni neplaniraniran predlog za prvi rebalanas u novoj godini, što nije uobičajeno za početak godine, ali sa povoljnim povodom – u korist uvećanja budžetskih sredstava za ovu godinu, i to po dva osnova. Naime, poslednjeg dana protekle godine na račun opštine Gornji Milanovac prebačeno je 45.200.000 dinara republičkih sredstava, odnosno sredstava Ministarstva regionalnog razvoja za realizovane poslove na održavanju lokalne putne mreže koja je izuzeta iz mreže državnih puteva I i II reda, a po osnovu dostavljenih situacija ovom ministarstvu i ugovora između opštine i izvođača radova uz izveštaj stručnog nadzora. Time je opština Gornji Milanovac iskoristila sva sredstava koja su joj opredeljena budžetom Republike Srbije u 2013.godini za održavanje navedenih puteva. Drugi razlog budžetskog rebalansa, takođe, podstaknut je istim povodom, a to je priliv sredstava u iznosu od 3.123.000 dinara na kraju prošle godine od Fimskog centra Srbije, a u svrhu unapređenja tehničke baze gornjomilanovačkog bioskopa.
O izveštaju o merama i aktivnostima koje su sprovedene u okviru strategije razvoja gornjomilanovačke poljoprivrede, a koji obuhvata niz aktivnosti koji su finansirani iz opštinskog Agrarnog budžeta kroz četiri projekta, govorio je Miroslav Milovanović, zamenik predsednika opštine. On je danas govorio i o predlogu programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Gornji Milanovac za narednu godinu a koji ima za cilj da pruži finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima na unapređenju poljoprivredne proizvodnje, osavremenjavanju tehnologije proizvodnje, prilagođavanja standarda i kvaliteta tržišta EU. Pravo na finansijsku podršku imaće poljoprivredni proizvođači i članovi njihovog domaćinstva koji se aktivno bave poljoprivrednom proizvodnjom, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava sa aktivnim statusom na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Inače, u ovoj godini za ove namene planirana su sredstsva u iznosu 13.950.000 dinara od ukupnih 20 miliona koliko iznosi agrarni budžet za ovu godinu, dok je u prošloj godini za podsticajna sredstav izdvojeno 8.950.000 dinara od ukupno 16 miliona koliko je iznosio prošlogodišnji agrarni budžet.
Načelnica odeljenja društvenih delatnosti Ljiljana Tešić informisala je većnike o objavljenom javnom pozivu za raspodelu sredstava za 2014. godinu udruženjima iz oblasti kulture, socijalne, zdravstvene zaštite i crkvama, a koja se finasiraju ili sufinansiraju iz budžeta opštine Gornji Milanovac, a na osnovu kriterijuma i procedure Pravilnika koji je doneo predsednik opštine Milisav Mirković za izbor programa rada ili projekata ovih udruženja. Nakon isteka roka javnog poziva, zasedaće nadležna komisija koja nakon otvaranja ponuda sastavlja izveštaj koji sadrži predlog projekta, učesnike na konkursu i iznos sredstava za realizaciju svakog pojedinačnog projekta i upućuje Opštinskoj upravi i Opštinskom veću na usvajanje. Nakon toga Ugovore o finansiranju ili sufinansiranju sa ugovornom stranom potpisaće predsednik opštine.
Većnici su danas podržali predlog predsednika opštine i na osnovu zahteva Osnovnog suda u Gornjem Milanovcu odobrili finasijsku pomoć u kupovini dva računara u iznosu od 100.000 dinara, a na osnovu zahteva osnovnog javnog tužilašta u Gornjem Milanovcu za osposobljavanje sadašnjih neuslovnih kancelarija ovog organa odobrena je i finasijska pomoć u iznosu od 182.202 dinara, kako bi nakon vraćanja u Gornji Milanovac iz Čačka, nesmetano obavljali poslove u okviru svojih nadležnosti.

Previous Nije što su naši, ali su najbolji!

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I