Одвојена додатна средства за расписивање јавне набавке за анекс вртића

На данашњој седници Општинског већа, општине Горњи Милановац између осталих тачака дневног реда, усвојен је први ребаланс буџета за текућу годину. Одборници су дали сагласност за извршење прерасподеле пренетих неутрошених финансијских средстава из претходних година у укупном износу од 422.564.606 динара. Овим ребалансом Општина Горњи Милановац је испунила  све оно што је обавеза буџета општине.

– Као што сте могли да видите све капиталне инвестиције у општини Горњи Милановац настављају да се финансирају из општинског буџета. Одвојене су додатне суме новца за изградњу затвореног базена за ову годину, како би што више стигли да урадимо. Планиран завршетак радова је почетак јануара месеца 2024.године, уколико је судити по досадашњој динамици радова рок завршетка ће бити испоштован. Очекујемо да ћемо затворен базен са комплетним партерним уређењем и око отвореног базена имати у задатом року. Оно што је, такође битно јесте да смо определи  додатна средства како би могли да распишемо јавну набавку за изградњу  Анекса ” Вртића 3”, код бивше  Конфекције”Рудник”, што значи да ћемо добити места за 250-оро деце и самим тим укинути листе чекања. Јавну набавку ћемо расписати на период од три године. Обавеза фирме која буде добила на тендеру  ће бити  да вртић изгради у задатом року, који је краћи од годину дана, што значи да ћемо следеће године моћи да уписујемо децу у нови вртић. Поплаве које су биле прошле године на делу наше територије, пре свега мислим на МЗ Каменица, оштетила су два моста и они су ван употребе. Ми смо овим ребалансом  определили средства у укупном износу око 38.000.000 динара за изградњу једног од поменутих мостова. Од грађевинске фирме која се бави пословима изградње добили смо савет да  не треба истовремено радити оба моста, због функционисања локалног становништва. Тако да ћемо радити један, по један мост. Очекујем да ће градња почети у јулу месецу, одмах по завршеној скупштинској процедури и ступању ребаланса на снагу. Додатна средства су добили сви буџетски корисници, јавна предузећа и установе. Средства ће бити усмерена на повећање зарада, а у неким установама и предузећима средства ће бити опредељена на додатне активности, у ЈКП “Горњи Милановац” додатна средства биће усмерена за завршетак радова на изградњи водовода према Руднику, а јавно предузеће за изградњу добило је додатна средства која ће бити уложена у радове на поправци и асфалтирању локалних и некатегорисаних путних праваца. Тако да ћемо наставити неометаном динамиком радова у свим јавним предузећима  и установама. –рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

Просветни радници који су напунили 40 година радног стажа, преко посебног Колективног уговора остварују право на јубиларне награде. Награде ће бити исплаћене, ретроактивно и за 2022.годину. Део средстава општинског буџета издвојен је за те намене, а такође део средстава приликом ребаланса буџета издвојен је и за повећање зарада запослених у ПУ”Сунце”.

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Партнери из америчке војске из Сектора за ванредне ситуације државе Охајо донирали део опреме Добровољном ватрогасном друштву у Прањанима