„OPŠTINA DONIRA PORODILIŠTU MONITORIN APARAT ZA PRAĆENJE VITALNIH PARAMETARA NOVOROĐENČADI I PORODILJA“

Prilikom tradicionalne novogodišnje posete predsednika opštine Milisava Mirkovića gornjomilanovačkom porodilištu, a povodom darivanja prve novorođene bebe u 2013. godini, sa rukovodstvom ovog Odeljenja razmatrana su i pitanja o sveopštem stanju Ginekologije i porodilišta u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu.
Rukovodstvo opštine je nedavnim opštinskim Odlukama opredelilo dodatnu finansijsku podršku porodicama za novorođeno dete i intezivnije aktivnosti na planu povećanja nataliteta i obnavljanja stanovništva naše opštine. Time, obuhvativši i pomoć za potrebe Odeljenja ginekologije i porodilišta u iznosu od 700.000,00 dinara za nabavku opreme monitoring aparata za praćenje vitalnih parametara novorođenčadi i porodilja. Ovo su samo neke od mera koje je Opština Gornji Milanovac preuzela, ali sa kojima će se nastaviti u narednom periodu.
Podsećamo, da je u okviru ovih mera izmenjen, i šest puta uvećan, iznos sa 10.000 na 60.0000 dinara opštinskih sredstava, koje majkama pripada za svako novorođeno dete. Takođe je u svrhu prikupljanja što više finasijskih sredstava, Predsednik opštine uputio pismeni poziv svim privrednim organizacijama na teritoriji opštine Gornji Milanovac da pomognu i učestvuju u akciji unapređenja natalita, a posebno tehničkom unapređenju rada Odeljenja ginekologije i porodilišta, kako bi bile sprečene neželjene situacije za buduće roditelje, a novorođenčadima omogućilo bezbedan dolazak na svet.

 

Previous ODRŽANA ŠESTA REDOVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE GORNJI MILANOVAC