Општина донирала мини багер ЈКП „Горњи Милановац“

Нова комбинована машина – мини багер стигла је у милановачко Јавно комунално предузеће. Куповину багера финансирала је локална самоуправа која непрекидно улаже и помаже рад  Јавних предузећа како би они пружали још квалитетније услуге из области свог деловања. Кључеве је предао Дејан Ковачевић, председник општине.

-Општина Горњи Милановац наставља да улаже средства у обнављање механизације како у Јавно комуналном предузећу „Горњи Милановац“, тако и у Јавном предузећу за изградњу. Данас ми је изузетно драго што смо успели да из општинских средстава издвојимо новац за мини багер који ће запосленима превасходно олакшати копање ровова на градском подручју, посебно у мањим и уским улицама. Сада када асфалтирамо градске улице, морамо заменити и сву исталацију која се налази испод коловоза, посао који ће бити много лакше и брже завршен уз помоћ машине која је стигла. Питао сам запослене шта им је још неопходно, навели су да им је потребан један мањи камион смећар којим би лакше функционисали у уским градским улицама. Гледаћемо да до краја године реализујемо набавку једног таквог возила и да олакшамо запосленима у ЈКП обављање свакодневних радних активности. Ово је можда и наше најзначајније Јавно предузеће које се у овиру своје делатности бави и хигијеном и испоруком пијаће воде, одржавањем комплетних водоводних и канализационих система, пијацама, гробљем и другим пословима. Захваљујем се свим запосленим, вредим људима у ЈКП на преданом труду и раду, јер смо сви сведоци да они носе највећи терет када је уређење наше општине у питању – рекао је Ковачевић.

Мини багер има могућност копања ровова до 3 метра што је веома значајно када су у питању активности на одржавању и изградњи инфраструктуре, рекао је Иван Лазић, директор ЈКП „Горњи Милановац“ и додао:

-Ово је осмо возило, које смо ми зановили у последњих седам година у ЈКП „Горњи Милановац“. Захвалан сам општини и председнику господину Дејану Ковачевићу, који је имао разумевања да издвоји средства из буџета за куповину овакве машине – изјавио је Лазић.

Тежина багера је око 3 тоне, има могућност ротационог окретања, има три профилне кашике од 300, 600 и 1200 милиметара. Такође, уз багер су купљене и навознице како би се лакше транспортовао до локације радова.

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous У Горњем Милановцу обележен Дан победе над фашизмом