Opština Gornji Milanovac dobila milion i sto hiljada dinara za unapređenje stomatoloških usluga

U cilju poboljšanja oralnog zdravlja stanovništva Srbije, juče je ministarka zdavlja prof.dr Slavica Đukić Dejanović, uručila Ugovore o dodeli finasijskih sredstava za unapređenje kvaliteta rada stomatološke zdravstvene službe i oralnog zdravlja stanovnika za devet opština u Srbiji, ukupne vrednosti 9.900.000,00 dinara.
Među devet lokalnih samouprava iz Srbije, Ugovor vredan 1.100.000,00 za ove namene dobila je i opština Gornji Milanovac, a na svečanom uručenju kod ministarke zdravlja prisustvovali predsednik opštine Milisav Mirković i predstavnici Doma zdravlja iz Gornjeg Milanovca. Finansijska sredstva dodeljena su domovima zdravlja za pružanje besplatnih stomatoloških usluga za radno aktivno stanovništvo, za koje stomatološke usluge nisu obezbeđene obaveznim zdravstvenim osiguranjem, i za neosigurana lica.
Sredstva su obezbeđena kroz realizaciju projekta Ministarstva zdravlja „Pružanja unapređenih usluga na lokalnom nivou-DILS“, koji se finansira iz kredita Svetske banke.
Ova finasijska pomoć će omogućiti domovima zdravlja da osnaže sopstevene kapacitete, obnavljanjem opreme i angažovanjem kadra, kako bi pacijenti bili vraćeni u stomatološke ordinacije ovih zdravstvenih ustanova.
Unapređenjem uslova rada, zaposleni u stomatološkim državnim ordinacijama bi odgovorili specifičnim potrebama svojih korisnika, osposobljeni za pružanje delotvornijih i kvalitetnijih usluga.

Previous Organizovan prijem za svetskog rekordera Rada Savica